Glögi ja muut joulujuomat luovat juhlan tuntua

Jouluna nautitaan glögistä, muista jouluisen mausteisista kuumista juomista sekä kylmistä booleista. Kokeile myös raikkaita glögimocktaileja!

Mausteinen ja tuoksuva glögi lämmittää mukavasti pimenevässä illassa. Glögi on perinteisesti viinipohjainen, mausteinen ja lämmitettävä juoma.

Glögi rantautui Suomeen alunperin Ruotsista ja se on suosittu joulunajan juoma kaikissa Pohjoismaissa. Saksan joulumarkkinoilla saattaa tulla vastaan vähäsokerisempi versio glögistä eli Glühwein. Ranskassa lämmitetty viini kulkee nimellä vin chaud ja Englannissa vastaavasti mulled wine.

Höyryävät glögit ja glögijuomat

Terästetty glögi sopii aikuiseen makuun, ja trendikäs maustaa glöginsä lakritsilla. Lämmin glögi toimii myös hyvänä pohjana monille joulunajan juomille. Lämmin omena-anisjuoma on maistuva vaihtoehto glögille, jossa makua ja näköä tuo tähtianis.

Drinkkejä glögistä

Glögi on herkullista sellaisenaan, mutta se toimii myös hyvänä pohjana monille joulunajan juomille. Kokeile pikkujouluissa esimerkiksi pirskahtelevaa glögiboolia tai raikkaita mocktaileja!

Totit ja muut lämmittävät juomat

Joulumausteet sopivat ihanasti kuumiin juomiin. Aikuiseen makuun sopivat kermavaahdolla koristeltu Irish coffee ja eggnog eli lämmin munatoti. Piparin, kanelin ja kardemumman maut täydentävät loistavasti kahvin paahteisuutta mausteisissa kahvijuomissa. Kokeile rohkeasti myös kauraista versiota!

Hehku ilman hehkuviiniä

Mausteinen Valio Hehku® rypälejuoma ilahduttaa rommitotin ystävää, sillä alkoholiton jouluinen juoma saa makunsa neilikasta, kanelista, kirsikasta, vanilliinista ja rommiaromista.

Joulun tunnelma vaivattomasti Valion glögijuomilla

Valion glögivalikoima tuoksuu vahvasti joululta: kanelilta, neilikalta, kardemummalta, inkivääriltä ja muskottipähkinältä.

Valio tumma glögi on perinteistä, syvän punaista ja mausteista juomaa. Siitä on saatavilla myös sokeriton versio. Miedompi Valio vaalea glögi on väriltään kauniin kullankeltaista.

Kaikki Valio glögit ja Valio Hehku® ovat lämmitystä vaille valmiita nautittaviksi. Joulun tunnelmointi ei voisi olla helpompaa!

Onnea on kupponen kuumaa ja hyvä kirja.