Joulujuomat

Jouluna nautitaan glögistä, muista jouluisin maustein höystetyistä kuumista juomista ja kylmistä booleista. Monen joulupöytään kuuluvat myös jouluolut ja jouluruoan kanssa sopivat viinit. Joulu on ruokajuhla, unohtamatta joulun parhaita juomia.

Mausteinen ja tuoksuva glögi lämmittää mukavasti pimenevissä illoissa, illanistujaisissa ja tervetuliaisjuomana talven juhlissa. Glögi on perinteisesti viinipohjainen, mausteinen ja lämmitettävä juoma. Glögi rantautui Suomeen alunperin Ruotsista ja se on suosittu joulunajan juoma kaikissa Pohjoismaissa. Saksan joulumarkkinoilla saattaa tulla vastaan vähäsokerisempi versio glögistä eli Glühwein. Ranskassa lämmitetty viini kulkee nimellä vin chaud ja Englannissa vastaavasti mulled wine.

Joulun tunnelma vaivattomasti Valion glögijuomilla

Valion glögivalikoima tuoksuu vahvasti joululta: kanelilta, neilikalta, kardemummalta, inkivääriltä ja muskottipähkinältä. Valio tumma glögi on perinteistä, syvän punaista ja mausteista juomaa. Siitä on saatavilla myös sokeriton versio. Miedompi Valio vaalea glögi on väriltään kauniin kullankeltaista. Glögikauteen saat vaihtelua vaivattomasti mausteisella Valio Hehku® rypälejuomalla, joka saa makunsa neilikasta, kanelista, kirsikasta, vanilliinista ja rommiaromista. Kaikki Valio glögit ja Valio Hehku® ovat lämmitystä vaille valmiita nautittaviksi. Joulun tunnelmointi ei voisi olla helpompaa!

Glögijuomat

Höyryävä glögi mantelien ja rusinoiden kera on erottamaton osa joulunaikaa. Glögejä on sekä tummaa että miedompaa vaaleaa. Glögin voi keittää itse tai ostaa kätevästi valmiina. Valion glögeissä maistuvat aidot joulumausteet: inkivääri, kaneli, kardemumma ja muskotinkukka. Terästetty glögi sopii aikuiseen makuun, ja trendikäs maustaa glöginsä lakritsilla.

Lämmin glögi on herkullista sellaisenaan, mutta se toimii myös hyvänä pohjana monille joulunajan juomille. Kokeile pikkujouluissa esimerkiksi pirskahtelevaa glögiboolia tai kuumia glögishotteja.

Katso kaikki Valion glögit

Muut joulun juomat

Joulun mausteiset maut sopivat ihanasti kuumiin juomiin. Piparin, kanelin ja kardemumman maut täydentävät loistavasti kahvin paahteisuutta piparisessa lattekahvissa, kanelisessa joulukahvissa ja mausteisessa talvikahvissa. Aikuiseen makuun sopivat myös kermavaahdolla koristeltu Irish coffee ja lämmin munatoti. Lämmin omena-anisjuoma on maistuva vaihtoehto glögille.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›