Joulujuomat

Joulu on vuoden tärkeimpiä ruokajuhlia, mutta myös joulujuomilla on tärkeä roolinsa joulun perinteissä. Jouluna nautitaan glögistä, muista jouluisin maustein höystetyistä kuumista juomista ja kylmistä booleista. Monen joulupöytään kuuluvat myös jouluolut ja jouluruoan kanssa sopivat viinit.

Glögijuomat

Höyryävä glögi mantelien ja rusinoiden kera on erottamaton osa joulunaikaa. Glögejä on sekä tummaa että miedompaa vaaleaa. Glögin voi keittää itse tai ostaa kätevästi valmiina. Valion glögeissä maistuvat aidot joulumausteet: inkivääri, kaneli, kardemumma ja muskotinkukka. Terästetty glögi sopii aikuiseen makuun, ja trendikäs maustaa glöginsä lakritsilla.

Lämmin glögi on herkullista sellaisenaan, mutta se toimii myös hyvänä pohjana monille joulunajan juomille. Kokeile pikkujouluissa esimerkiksi pirskahtelevaa glögiboolia tai kuumia glögishotteja.

Katso kaikki Valion glögit

Muut joulun juomat

Joulun mausteiset maut sopivat ihanasti kuumiin juomiin. Piparin, kanelin ja kardemumman maut täydentävät loistavasti kahvin paahteisuutta piparisessa lattekahvissa, kanelisessa joulukahvissa ja mausteisessa talvikahvissa. Aikuiseen makuun sopivat myös kermavaahdolla koristeltu Irish coffee ja lämmin munatoti. Lämmin omena-anisjuoma on maistuva vaihtoehto glögille.

Katso kaikki kahvireseptit

Energiatarpeesi