Glögi ja muut joulujuomat

Joulu – mikä ihana syy lämmittää kupillinen glögiä ja käpertyä viltin suojiin. Jos tarjoilet joulujuomia pikkujouluissa tai loppuvuoden juhlien tervetuliaisjuomana, sekoita glögistä herkullinen cocktail tai alkoholiton mocktail.

Valion glögivalikoima tuoksuu vahvasti joululta: kanelilta, neilikalta, kardemummalta, inkivääriltä ja muskottipähkinältä. Kaikki Valio glögit ja Valio Hehku® ovat lämmitystä vaille valmiita nautittaviksi.

Jos kaipaat perinteistä, syvänpunaista ja mausteista joulujuomaa, valitse Valio Hehku® tai Valion tumma glögi – joko perinteisenä tai sokerittomana versiona. Miedompaan makuun sopii kullankeltainen Valio vaalea glögi.

Joulujuomia aikuiseen makuun

Glögi on mainio pohja jouluisille cocktaileille. Kylmä ja pirskahteleva glögiskumppa tai kirpakka Joulu Spritz sopivat pikkujouluihin, ja terästetty glögi lämmittää mukavasti tervetuliaisjuomana. Kuohukermakerroksella viimeistelty kuuma glögishotti on trendikkäästi retro.

Alkoholittomat glögimocktailit

Glögi sopii täydellisesti myös kylmien ja kuumien mocktaileiden valmistukseen. Jos olet järjestämässä pikkujouluja, sekoita alkujuomaksi pirteä glögi sour tai karpaloinen hehkumocktail. Lämmintä juomaa kaipaavalle ehdotamme lakritsijuurella maustettua glögiä.

Munatoti ja muut lämmittävät juomat

Sittenkin jotain muuta kuin glögiä? Aikuisten joulujuhlissa ilahduttavat kermavaahdolla koristeltu Irish coffee, eggnog eli lämmin munatoti sekä joulumausteilla viimeistellyt kahvijuomat. Pehmoinen kinuskikahvi maistuu myös monelle vähemmän kahvista pitävälle.

Tiesitkö tätä glögistä?

Glögi on suosittu joulujuoma kaikissa Pohjoismaissa. Lisäksi sitä, tai muita glögiä muistuttavia joulujuomia, nautitaan myös muualla Euroopassa. Saksan joulumarkkinoilla tuskin voi olla törmäämättä kuumaan viinijuomaan Glühweiniin tai Ranskassa vin chaudiin. Englannissa lämmin joulujuoma kulkee nimellä mulled wine.

Onnea on kupponen kuumaa ja hyvä kirja.
Tuotteen takana
Talven ihanimmat glögit
Sesonki
Joulun juustotarjotin sekä muut juustoherkut
Sesonki
Parhaat pikkujoulureseptit