Pizzan uudet herkulliset tuulet

Kategoriat:

Kukapa ei rakastaisi pizzaa, mutta sen sijaan, että kääntyisit paikallisen take-awayn puoleen, on kotikeittiössä mahdollisuus niin paljon parempaan pizzaan. Me laitoimme pizzareseptit uusiksi ja ideoimme loppuvuoden pizzaperjantaille yllättäviäkin makukomboja Suomi-hengessä.

Parempi poropizza

Pepperoni on ihan hyvä, mutta mitäpä jos loppuvuoden pizzaperjantain päätähtenä loistaisikin suomalaisilla mauilla yllättävä poropizza. Tämä lapin lumosta inspiroitunut pizza tarjoilee runsaasti mahtavia makuja. Pohjan mehevöittää juurespyree ja pizzan päällä tilaa annetaan itseoikeutetusti kylmäsavustetulle porolle. Crème fraîche pehmentää pizzan voimakkaitakin makuja ja puolukat paitsi viimeistelevät myös koristavat tämän vähän paremman herkkupizzan. #pizzagoals

AURA juustoa, kylmäsavulohta...

Valion Koekeittiössä on tuoksunut viime aikoina pizza kotimaisista antimista satoa hyödyntäen. Voinkin tässä julistaa uuden Valio reseptiklassikon syntyneen – AURA punajuuripizza!

AURA juuston ja punajuuren liitto on lyömätön myös pizzan päällä. Niin ja Äänekosken AURA juustola pitää huolen, että AURA juuston ”sesonki” kestää ympäri vuoden. 😊 Kokeiluun kannattaa myös laittaa ihanan pikantti kylmäsavulohipizza paistetuilla sienillä, suolakurkulla ja kirpakalla sitruunafraîchella. P.s. molemmissa pizzoissa hurmaa rukiinen pohja.

Luottopizzani on valkoinen

Elämän parhaat asiat ovat vaan niin yksinkertaisia: auringonlaskut, raikas ilma, nauru ystävien kanssa – myös pizza pääsee tälle listalleni. Jokainen tarvitsee hyvän luottopizzareseptin, jonka voi vetäistä takataskusta milloin vain. Minulle mozzarella-pinaatti-tomaattipizza on juuri se. Se on herkullista, yksinkertaista ja siinä on juuri oikea määrä pizzan taikaa.

Täydellinen pizzapohja – se onkin sitten kokonaan toinen tarina, mutta pizzataituri Luca Platanian pizzapohja on sellainen. Päälle Valio Luomu™ tuoremozzarella viipaleita, pannulla pyöräytettyä pinaatti-sipulipaistosta ja kirsikkatomaatteja.