Siirry sisältöön
Kylmäsavulohipizza

Kylmäsavulohipizza

Rukiinen pizzapohja saa pinnalleen sipulista voisulaa juuri ennen uuniin menoa. Rapsakka pizzapohja päällystetään paiston jälkeen Suomi-henkeen kylmäsavulohella ja paistetuilla sienillä, esim. suppilovahveroilla ja suolakurkulla. Herkun kruunaa sitruunasmetana.

Kylmäsavulohipizza

Ainesosat

pyöreää pizzaa

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Ruispizzapohja

  • ½ pkt (25 g) hiivaa
  • 2 dl vettä
  • ½ tl suolaa
  • 1½ dl ruisjauhoja
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • ¼ dl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon

Täyte

  • 200 g sipulia viipaleina
  • 50 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • ½ dl tuoretta tilliä hienonnettuna
  • 200 g sieniä, tuoreita tai pakastettuja
  • 200 g kylmäsavulohta
  • 100 g
    pieniä suolakurkkuja lohkoina
  • 0 kg mustapippuria myllystä

Sitruunainen smetanakastike

  • 1 prk (120 g)
    Valio smetanaa
    Valio smetana on täyteläistä maultaan ja koostumukseltaan. Perinteiseen tapaan kermasta hapatettu smetana sopii esimerkiksi kylmiin…
    Valio smetana 120 g laktoositon
  • ½ sitruunan kuori raastettuna
  • 1 rkl sitruunamehua

Ohje

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola.
  2. Alusta joukkoon jauhot vähitellen. Lisää loppuvaiheessa myös Oivariini. Vaivaa taikina kimmoisaksi ja anna kohota peitettynä ½ h.
  3. Jaa taikina kahtia. Kauli jauhotetulla pöydällä kahdeksi pyöreäksi pizzapohjaksi. Nosta uunipelleille leivinpaperin päälle. Anna kohota liinan alla 20 min. Valmista sillä aikaa täyte.
  4. Paista sieniä pannulla, kunnes niistä irtoava neste on haihtunut. Lisää joukkoon nokare voita. Paista nopeasti. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä lautaselle. Sulata pannulla loppu voi. Lisää sipuli ja tilli, kiehauta.
  5. Pistele pizzapohjat haarukalla. Sivele tilli-voisulalla ja levitä sipulit tasaisesti pohjille.
  6. Paista pellit yhtä aikaa kiertoilmaa käyttäen uunissa 225 asteessa 12 min. Yksitellen paistettaessa, käytä tasalämpöä, paista uunin alatasolla 250 asteessa.
  7. Yhdistä sillä aikaa smetanakastikkeen ainekset.
  8. Lisää kylmäsavulohiviipaleet, sienet ja suolakurkku. Rouhi päälle pippuri. Lusikoi päälle smetanakastiketta.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 178 kcal
Proteiini 5,9 g
Hiilihydraatti 15,3 g
Rasva 9,8 g
Tyydyttynyt rasva 4,4 g
Ravintokuitu 2,1 g
Suola 0,9 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mustapippuria myllystä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search