Kylmäsavulohipizza

Kylmäsavulohipizza
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Kylmäsavulohipizza

Kylmäsavulohipizza

Rukiinen pizzapohja saa pinnalleen sipulista voisulaa juuri ennen uuniin menoa. Rapsakka pizzapohja päällystetään paiston jälkeen Suomi-henkeen kylmäsavulohella ja paistetuilla sienillä, esim. suppilovahveroilla ja suolakurkulla. Herkun kruunaa sitruunasmetana.

Valmistusaika

Työaika
45 min
kohotus
30 min
Yhteensä
1 h 15 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja

Keskustele reseptistä.

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi! Huomioithan, että vastaamme resepteihin liittyviin kysymyksiin vain <a>Valio Kuluttajapalvelun</a> kautta.

11 arvostelu

Ainekset2 pyöreää pizzaa

2 pyöreää pizzaa

Ruispizzapohja

25 g (½ pkt)
hiivaa
2 dl
vettä
½ tl
suolaa
1 ½ dl
ruisjauhoja
3 dl
vehnäjauhoja
¼ dl

Täyte

200 g
sipulia viipaleina
50 g
½ dl
tuoretta tilliä hienonnettuna
200 g
sieniä , tuoreita tai pakastettuja
200 g
kylmäsavulohta
100 g
pieniä suolakurkkuja lohkoina

tai 100 gsuolakurkkua
mustapippuria myllystä

Sitruunainen smetanakastike

1 prk (120 g)
½
sitruunan kuori raastettuna
1 rkl
sitruunamehua

Ohje

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola.
  2. Alusta joukkoon jauhot vähitellen. Lisää loppuvaiheessa myös Oivariini. Vaivaa taikina kimmoisaksi ja anna kohota peitettynä ½ h.
  3. Jaa taikina kahtia. Kauli jauhotetulla pöydällä kahdeksi pyöreäksi pizzapohjaksi. Nosta uunipelleille leivinpaperin päälle. Anna kohota liinan alla 20 min. Valmista sillä aikaa täyte.
  4. Paista sieniä pannulla, kunnes niistä irtoava neste on haihtunut. Lisää joukkoon nokare voita. Paista nopeasti. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä lautaselle. Sulata pannulla loppu voi. Lisää sipuli ja tilli, kiehauta.
  5. Pistele pizzapohjat haarukalla. Sivele tilli-voisulalla ja levitä sipulit tasaisesti pohjille.
  6. Paista pellit yhtä aikaa kiertoilmaa käyttäen uunissa 225 asteessa 12 min. Yksitellen paistettaessa, käytä tasalämpöä, paista uunin alatasolla 250 asteessa.
  7. Yhdistä sillä aikaa smetanakastikkeen ainekset.
  8. Lisää kylmäsavulohiviipaleet , sienet ja suolakurkku. Rouhi päälle pippuri. Lusikoi päälle smetanakastiketta.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
181 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
16 g
Rasva
10 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,9 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.