Kylmäsavulohipizza

Kylmäsavulohipizza

1 h 15 min
keskitaso
173 kcal / 100g
0
2

Rukiinen pizzapohja saa pinnalleen sipulista voisulaa juuri ennen uuniin menoa. Rapsakka pizzapohja päällystetään paiston jälkeen Suomi-henkeen kylmäsavulohella ja paistetuilla sienillä, esim. suppilovahveroilla ja suolakurkulla. Herkun kruunaa kirpakka sitruunafraîche.

Ainekset

2 pyöreää pizzaa

Ruispizzapohja

25 g (½ pkt)
hiivaa
2 dl
vettä
½ tl
suolaa
1 ½ dl
ruisjauhoja
3 dl
vehnäjauhoja
¼ dl

Täyte

200 g
sipulia viipaleina
50 g
½ dl
tuoretta tilliä hienonnettuna
200 g
sieniä , tuoreita tai pakastettuja
200 g
kylmäsavulohta
100 g
pieniä suolakurkkuja lohkoina
mustapippuria myllystä

Sitruunainen crème fraîche

1 prk (150 g)
½
sitruunan kuori raastettuna
1 rkl
sitruunamehua

Ohje

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola.
  2. Alusta joukkoon jauhot vähitellen. Lisää loppuvaiheessa myös Oivariini. Vaivaa taikina kimmoisaksi ja anna kohota peitettynä ½ h.
  3. Jaa taikina kahtia. Kauli jauhotetulla pöydällä kahdeksi pyöreäksi pizzapohjaksi. Nosta uunipelleille leivinpaperin päälle. Anna kohota liinan alla 20 min. Valmista sillä aikaa täyte.
  4. Paista sieniä pannulla, kunnes niistä irtoava neste on haihtunut. Lisää joukkoon nokare voita. Paista nopeasti. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä lautaselle. Sulata pannulla loppu voi. Lisää sipuli ja tilli, kiehauta.
  5. Pistele pizzapohjat haarukalla. Sivele tilli-voisulalla ja levitä sipulit tasaisesti pohjille.
  6. Paista pellit yhtä aikaa kiertoilmaa käyttäen uunissa 225 asteessa 12 min. Yksitellen paistettaessa, käytä tasalämpöä, paista uunin alatasolla 250 asteessa.
  7. Yhdistä sillä aikaa sitruunaisen crème fraîchen ainekset.
  8. Lisää kylmäsavulohiviipaleet , sienet ja suolakurkku. Rouhi päälle pippuri. Lusikoi päälle sitruunainen fraîche.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
173 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
16 g
Rasva
9 g
Suola
0,9 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
22 mg
D-vitamiini
2 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (2)

Nimetön25.11.2018 kello 17:22
Vähän puutteellinen ohje, sieniä kun ei laiteta valmistusohjeessa pohjan päälle lainkaan......
Nimetön21.11.2018 kello 18:46
Vähän sekava ohjeessa ei laiteta sieniä lainkaan pohjan päälle...