
Valmistusaika
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
30 min
Yhteensä
1 h 15 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni225°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
1 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaRuispizzapohja
- ½ pkt (25 g) hiivaa
- 2 dl vettä
- ½ tl suolaa
- 1½ dl ruisjauhoja
- 3 dl vehnäjauhoja
-
¼ dl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
Täyte
- 200 g sipulia viipaleina
-
50 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- ½ dl tuoretta tilliä hienonnettuna
- 200 g sieniä, tuoreita tai pakastettuja
- 200 g kylmäsavulohta
-
100 g
pieniä suolakurkkuja lohkoina
- 100 g suolakurkkua paloiteltuna
Voit kokeilla myös - 0 kg mustapippuria myllystä
Sitruunainen smetanakastike
-
1 prk (120 g)
Valio smetanaaValio smetana on täyteläistä maultaan ja koostumukseltaan. Perinteiseen tapaan kermasta hapatettu smetana sopii esimerkiksi kylmiin…
- ½ sitruunan kuori raastettuna
- 1 rkl sitruunamehua
Jaa resepti
Ohje
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola.
- Alusta joukkoon jauhot vähitellen. Lisää loppuvaiheessa myös Oivariini. Vaivaa taikina kimmoisaksi ja anna kohota peitettynä ½ h.
- Jaa taikina kahtia. Kauli jauhotetulla pöydällä kahdeksi pyöreäksi pizzapohjaksi. Nosta uunipelleille leivinpaperin päälle. Anna kohota liinan alla 20 min. Valmista sillä aikaa täyte.
- Paista sieniä pannulla, kunnes niistä irtoava neste on haihtunut. Lisää joukkoon nokare voita. Paista nopeasti. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä lautaselle. Sulata pannulla loppu voi. Lisää sipuli ja tilli, kiehauta.
- Pistele pizzapohjat haarukalla. Sivele tilli-voisulalla ja levitä sipulit tasaisesti pohjille.
- Paista pellit yhtä aikaa kiertoilmaa käyttäen uunissa 225 asteessa 12 min. Yksitellen paistettaessa, käytä tasalämpöä, paista uunin alatasolla 250 asteessa.
- Yhdistä sillä aikaa smetanakastikkeen ainekset.
- Lisää kylmäsavulohiviipaleet, sienet ja suolakurkku. Rouhi päälle pippuri. Lusikoi päälle smetanakastiketta.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
178 kcal
Proteiini
5,9 g
Hiilihydraatti
15,3 g
Rasva
9,8 g
Tyydyttynyt rasva
4,4 g
Ravintokuitu
2,1 g
Suola
0,9 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- mustapippuria myllystä