Siirry sisältöön
Juhannusjuomat

Sesonki

Juhannusjuomat

Juhannusjuomaksi sopivat hedelmäisen raikkaat ja marjaisan makeat juomat, kuten alkoholittomat mocktailit, erilaiset boolit ja sangria. Tässä yöttömän yön viileimmät juomareseptit!

Mansikka-raparperisangria

Kepeä ja kupliva mansikka-raparperisangria on mainio valinta juhannuksen alkumaljaksi. Simppelin juoman valmistus on helppoa: sekoita vain mehu ja kuohuviini tai kivennäisvesi, ja koristele sangria tuoreilla mansikoilla, raparperilla sekä jääpaloilla.

Puutarhasangria

Tämän parempaa kesäjuomaa saa etsiä! Raikas puutarhasangria sekoitetaan omenamehusta ja kuivasta valkoviinistä. Viimeistelystä vastaavat omena- ja sitruunalohkot, raparperi mansikat ja jääpalat. Valmista kymmenessä minuutissa!

Sitrus-inkiväärimocktail

Tässä raikkaassa mocktailissa eli alkoholittomassa cocktailissa maistuu juuri sopiva inkiväärin ja limen puraisu. Juomaa on helppo valmistaa useampi lasillinen, tai vaikka kokonainen boolimalja kerralla. Jos haluat mocktailista cocktailin, lisää juomaan 3 cl vaaleaa rommia.

Puolukka-mojito

Klassikkodrinkki mojito raikkaalla Valio Hedelmätarha® luomupuolukkamehulla tuunattuna. Jos halut puolukka-mojitosta alkoholillisen version, lisää mukaan 3 cl vaaleaa rommia.

Sitrus-shandy

Nam, mikä kaunokainen! Tässä raikas ja kesäinen mocktail parhaimmillaan. Tuunaa värikäs juoma makusi mukaan alkoholittomalla tai alkoholia sisältävällä oluella.

Puolukka-vadelmamocktail

Ravistettuna, ei sekoitettuna! Tässä mocktailissa maut laitetaan sekaisin hillopurkissa ravistamalla. Makunautinnon viimeistelee hapokkuutta tuova tonic-vesi. Saat juomasta alkoholillisen cocktailin lisäämällä juomaan 3 cl giniä.

Sangria

Sangria on raikas kesäjuoma aikuiseen makuun. Klassinen sangria syntyy pilkotuista hedelmistä, appelsiinitäysmehusta, punaviinistä ja sitruunalimonadista. Tässä reseptissä on käytetty lisäksi appelsiinista likööriä lisämakua tuomaan. Parhaimmillaan sangria on, kun annat sen tekeytyä jääkaapissa yön yli ennen viinin ja sitruunalimonadin lisäämistä.

Mustikkasangria

Mustikkasangria on suomiversio  perinteisestä sangriasta, ja sopii siksi täydellisesti suloisen suven juhlintaan. Juhannuksen juhlintaan sopien reseptistä löytyy myös lonkeroa. Jäiset mustikat tai mustikkamehujäät pitävät juoman kylmänä.

Omenabooli

Omenabooli on raikas ja yksinkertainen juoma juhannusjuhliin. Tarvitset booliin vain omenatäysmehua ja kuivaa kuohuviiniä. Alkoholittoman boolin saat, kun vaihdat kuohuviinin sitruunavichyyn.

Suomalainen mansikkamargarita eli marjariitta

Marjariitta on yksinkertaistettu versio mansikkamargarita-drinkistä: mansikkainen drinkki syntyy kätevästi tehosekoittimessa. Kun koristelet lasin reunan sokerilla ja mansikkaviipaleella, saat näyttävän drinkin esimerkiksi tervetuliaisjuomaksi.


Search