Siirry sisältöön
Näin vähennät ruokahävikkiä

Sesonki

Näin vähennät ruokahävikkiä

Fiksu kokki ostaa vain sen, mitä tarvitsee ja käyttää myös ylijääneet rippeet. Tässä reseptit ja vinkit, joilla loihdit herkullista ruokaa jääkaappiin jääneistä jämistä.

Näppärät hävikkivinkit ja -reseptit arkeen

Paras keino hävikin vähentämiseen on ostaa ruokaa vain sen verran, mitä varmasti syö. Mutta vaikka arjen ruokaostokset suunnittelisi kuinka hyvin, löytyy jää- ja kuivakaapista jossain vaiheessa jotain, mikä pitäisi syödä mahdollisimman pian pois. Ei kuitenkaan hätää, sillä näillä vinkeillä ja resepteillä loihdit herkkuja myös rippeistä.

Miten maitotuotteet kannattaa säilyttää?

Parasta ennen -päivämäärä meni jo pari päivää sitten, pakkaus on pullistunut, maito maistuu oudolta. Mistä tietää, että maitotuote on mennyt pilalle? Entä miten maitotuotteet kannattaa säilyttää kotona? Lue vastaukset kysymyksiin, ja vältä hävikkiä säilyttämällä maitotuotteet oikein.

Juhlien hävikkiruoka – vinkit ennen juhlia ja niiden jälkeen

Isoista juhlista jää helposti ruokaa yli. Etukäteen suunnittelemalla voit varmistaa, että hävikkiä tulee mahdollisimman vähän, eikä juhlista yli jäänyt ruoka päädy roskiin. Merkitystä on niin vieraiden määrällä kuin esillepanolla ja tarjoilujen valinnalla.

Juusto käyttöön viimeistä murua myöten

Juusto maistuu parhaalta huoneenlämpöisenä, mutta miten se kannattaa säilyttää? Entä voiko juuston pakastaa? Katso vinkit juuston säilytykseen ja rippeiden hyödyntämiseen pizzoissa, pastoissa, uuniruoissa ja muissa juustoisissa herkuissa.

Viisi myyttiä ruokahävikistä

Suomalaiset ovat aktivoituneet kiinnittämään huomiota ruokahävikkiin, ja moni kokeekin ahdistusta roskiin heitetystä ruoasta. Ruokahävikkiin liittyy paljon erilaisia väitteitä ja uskomuksia, joten selvitimme, mitkä myyteistä pitävät paikkansa ja mitkä eivät.

Parasta ennen vai viimeinen käyttöpäivä: mitä eroa?

Kaupassa pakkauksissa näkyy sekä parasta ennen – että viimeinen käyttöpäivä -merkinnöillä varustettuja tuotteita. Tiedätkö jo, mikä ero merkinnöillä on?

Näin hävikkiä hallitaan Valiolla

Valion meijereissä, juustoloissa ja muilla tehtailla käytetään viikossa tuhansia litroja maitoa ja muita raaka-aineita tuotteiden valmistamiseen.

Lue mitä kaikkea tehdään, jotta mahdollisimman pieni määrä siitä menee hukkaan.

Search