Siirry sisältöön
Kaalipiirakka

Kaalipiirakka

Kaali on syksyn satokauden herkkua, jolloin kaalipiirakka maistuu erityisen makealta. Piirakassa lempeän mehevä kaali piiloutuu taikinakuoren alle - yksinkertaisesti vastustamattoman herkullista!

Kaalipiirakka

Ainesosat

palaa

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Kermaviilivoitaikina

  • 1 prk (200 g)
    Valio Eila® kermaviiliä
    Valio laktoositon kermaviili sopii monipuolisesti dippailuun, ruoanlaittoon ja kylmiin kastikkeisiin salaatin, uunilohen tai grilliruokien kaveriksi.…
    Valio kermaviili 200 g laktoositon
  • 150 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta

Täyte

  • 1 kg kaalia
  • 1 iso (150 g) sipuli
  • 45 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 1 lihaliemikuutio
  • 2-3 rkl siirappia
  • 2 tl meiramia
  • ½ tl pippurisekoitusta
  • 1 tl suolaa

Voiteluun

  • 1 kananmuna
  • 0 kg seesaminsiemeniä

Ohje

  1. Yhdistä kermaviili ja pehmeä voi. Lisää jauho-leivinjauheseos nopeasti sekoittaen. Kääri taikina suorakaiteeksi taputeltuna kelmun sisään ja laita jääkaappiin.
  2. Hienonna kaali ja sipuli ja kuullota voissa tilavassa kattilassa. Lisää joukkoon liemikuutio, siirappi ja mausteet. Hauduta, kunnes kaali on pehmeää. Tarkista täytteen maku, lisää mausteita tarvittaessa.
  3. Kauli taikina kahdeksi, n. 35 x 23 cm:n levyksi. Nosta pohjalevy uunipannulle leivinpaperille. Levitä sen päälle jäähtynyt täyte, ei ihan reunoja myöten. Voitele reunat munalla. Peitä piirakka kansilevyllä. Ummista haarukalla painelemalla reunat kiinni. Voitele pinta munalla ja pistele haarukalla. Ripota halutessasi pinnalle seesaminsiemeniä
  4. Paista 200 asteessa n. 20 min.

Vinkki

Korvaa laktoosittomat tuotteet halutessasi tavallisella Valio voilla ja Valio kermaviilillä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 166 kcal
Proteiini 3,3 g
Hiilihydraatti 16,3 g
Rasva 9,3 g
Tyydyttynyt rasva 5,2 g
Ravintokuitu 1,7 g
Suola 0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • seesaminsiemeniä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search