Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Tippaleipä

Tippaleipä on rapsakka, tomusokerilla viimeistelty, rasvassa kypsennetty leivonnainen. Itse tehty tippaleipä on näyttävä syötävä. Sen kiemuraisia lonkeroita on ihana niin aikuisten, kuin lastenkin napsia.

Tippaleipä
Tippaleipä

Ainesosat

kpl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 3 kananmunaa
  • 1 rkl sokeria
  • ⅔ tl suolaa
  • 1½ dl
    Valio Eila® maitojuomaa 3%
    Valio Eila® laktoositon maitojuoma 3 % maistuu pehmeän täyteläiseltä maidolta ilman makeutta. Tämä hieman rasvaisempi…
    Valio Eila® 3 % maitojuoma 1 l laktoositon
  • 3¼ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl raastettua sitruunankuorta

Paistamiseen

  • 4-7 dl ruokaöljyä

Ohje

  1. Sekoita taikinan ainekset kulhossa.
  2. Kuumenna öljy pienessä padassa tai paksupohjaisessa teräskattilassa. Öljyä tarvitaan noin 7 cm:n korkeuteen.
  3. Kokeile öljyn kuumuutta vaalealla leipäpalalla. Öljy on riittävän kuumaa (170 - 180 asteista), jos leipä tulee kauniin ruskeaksi 1 - 2 minuutissa. Varo ylikuumenemista.
  4. Laita taikina pursottimeen tai tyhjään, puhtaaseen salaattikastike-/ketsuppipulloon. Hyvä pursotusaukon koko on 1,5 mm.
  5. Pursota öljyyn toistensa päälle meneviä taikinanauhoja. Kun tippaleipä on ruskistunut vaalenruskeaksi, käännä tippaleipä ja ruskista toinenkin puoli.
  6. Nosta tippaleipä reikäkauhalla talouspaperin päälle. Anna enimmän rasvan valua pois ja siirrä tarjoiluastiaan.
  7. Ripota tippaleipien päälle tomusokeria.
  8. Nauti tippaleivät esim. siman kanssa.

Vinkit paistoöljyn käyttämiseen

  1. Kypsennykseen käytettävän öljyn määrä riippuu padan koosta.
  2. Varaa lieden lähelle kansi siltä varalta, että öljy kuumenee liikaa tai kuumaan öljyyn pääsee vettä.
  3. Siivilöi käytetty öljy jäähtyneenä takaisin öljypulloon. Säilytä jääkaapissa. Voit käyttää samaa öljyä 2 - 3 paistokertaan.
  4. Älä kaada vanhentunutta öljyä viemäriin vaan hävitä se tyhjässä pullossa sekajätteen mukana.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 467 kcal
Proteiini 5,4 g
Hiilihydraatti 18,9 g
Rasva 41,5 g
Tyydyttynyt rasva 3,3 g
Ravintokuitu 0,8 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search