Siirry sisältöön
Keittiössä nyt

4 + 1 parasta reseptiä porkkanoista

Kesäsadon ensimmäiset porkkanat eli varhaisporkkanat tai kesäporkkanat eivät juuri käsittelyä kaipaa. Varhaisporkkanoiden maku on raikas ja makea, ja ne ovatkin parhaimmillaan vasta nostettuina.

Varhaisporkkanoita on ihana napostella sellaisenaankin, mutta kypsennettynä maku pehmenee ja makeus korostuu juuri sopivasti. Porkkanat kannattaa kypsentää joko paahtaen tai keittäen. Jos päädyt porkkanoiden keittämiseen, maltti on valttia: täydellisesti keitettyjen porkkanoiden salaisuus on hyvin suolattu vesi sekä napakaksi jätetty rakenne. Älä siis unohda porkkanakattilaa liedelle.

1. Rapea kesärosolli

Kesärosolli on ylistys niin varhaisporkkanoille kuin muillekin sesongin kasviksille. Rapea sydänsalaatti, pirskahtelevat tuoreet herneet, raikas kurkku, kirpeä retiisi ja makea porkkana aateloidaan kesäsipulin varrella sekä etikalla ja tillillä maustetulla kermakastikkeella. Tässä salaatissa kasvikset kannattaa viipaloida ohuiksi ja latoa rosollin tapaan vierekkäin omiksi osiokseen. Raikas, rapea kesärosolli nautitaan savukalan tai grilliruuan seuralaisena.

+ 1. Bella Tablen rakuunaiset kesäporkkanat

”Kesäporkkanat eli karkkiporkkanat on taivas maan päällä.” Bella Tablen Kia suunnitteli superhelpon kesälisukkeen Oivariini® merisuolan ympärille. Porkkanat kiehautetaan nopeasti napakoiksi ja paistetaan sitten pannulla Oivariinin ja hunajan kanssa kunnes pinta on karamellisoitunut ja rapea. Koko homma viimeistellään rakuunalla. Lopputuloksena on ihanan rakuunaiset hunajapaahdetut porkkanat.


Search