Paahdetut Oivariini porkkanat

Paahdetut Oivariini porkkanat
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Paahdetut Oivariini porkkanat

Paahdetut Oivariini porkkanat

Ihanat uunissa paahtuvat porkkanat ovat naposteluruokaa jo sellaisenaan, mutta ilman muuta myös maukas lisukeruoka. Nämä porkkanat valloittivat maistajien suut! Ohjeen lopusta löydät myös grilliporkkanoiden valmsitusohjeen kesän grillaushetkiin.

Valmistusaika

Työaika
10 min
uunissa
30 min
Yhteensä
40 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja

Keskustele reseptistä.

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi! Huomioithan, että vastaamme resepteihin liittyviin kysymyksiin vain <a>Valio Kuluttajapalvelun</a> kautta.

33 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta
600 g (tasapaksuja)
porkkanoita
50 g
1 dl (40 g)
parmesaania hienoksi raastettuna
2
valkosipulin kynttä
½ dl
hienonnettua tilliä
½ tl
suolaa
½ tl
sokeria
1 tl
valkoviinietikkaa
mustapippuria myllystä

Ohje

  1. Pese porkkanat juuresharjalla. Halkaise ne pituussuunnassa. (Jos porkkanoiden kantaosat ovat kovin paksut, leikkaa kannoista suikaleet irti, jotta kantaosat eivät jäisi raaoiksi. Käytä palat myös ruokaan). Laita porkkanat uunivuokaan, osin päällekkäin.
  2. Yhdistä Oivariini, 2/3 dl parmesaania, hienonnetut valkosipulin kynnet, tilli, suola, sokeri ja etikka kulhossa. Lusikoi porkkanoille.
  3. Kypsennä uunin yläosassa 200 asteessa 20 min.
  4. Ota vuoka uunista ja lusikoi lientä porkkanoiden kostukkeeksi. Ripottele päälle loppu parmesaaniraaste ja paista vielä 10 min. Tarkista kypsyys.
  5. Viimestele pippurilla. Tarjoa liha- kana-, kasvis- tai kalaruokien lisukkeena. Porkkanat maistuvat mainiosti myös naposteluruokana illanistujaisissa.
  6. PORKKANAT GRILLISSÄ

  7. Valmista porkkanat folionyyteissä seuraavanlaisesti: Leikkaa huolellisesti pestyt porkkanat (vinottain), 3 - 5 mm:n paksuisiksi viipaleiksi.
  8. Laita n. 100 g porkkanaviipaleita n. 20 x 20 cm kokoisille foliopaloille. Mausta ripauksella suolaa, sokeria ja pippuria. Pirskottele päälle valkoviinietikkaa. Ripottele päälle parmesaani ja yrttisilppu.
  9. Nostele päälle noin ruokalusikallisen verran Oivariini rasvaa pieninä nokareina. Sulje nyytti väljästi ja nosta grilliin. Kypsennysaika on n. 20 min, riippuen grillin kuumuudesta ja porkkanaviipaleiden paksuudesta.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
348 kcal
Proteiini
1 g
Hiilihydraatit
5 g
Rasva
36 g
Tyydyttynyt rasva
15 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
1,0 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.