Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Paahdetut Oivariini porkkanat

Ihanat uunissa paahtuvat porkkanat ovat naposteluruokaa jo sellaisenaan, mutta ilman muuta myös maukas lisukeruoka. Nämä porkkanat valloittivat maistajien suut! Ohjeen lopusta löydät myös grilliporkkanoiden valmsitusohjeen kesän grillaushetkiin.

Paahdetut Oivariini porkkanat
Paahdetut Oivariini porkkanat

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 600 g porkkanoita (tasapaksuja)
  • 50 g (0,5 dl)
    Valio Oivariini® rasvaa
    Valio Oivariini® on täynnä herkullista makua. Rakastetun maun salaisuus on puhdas suomalainen voi, ja rapsiöljy…
    Valio Oivariini® 400 g normaalisuolainen HYLA®
  • 40 g parmesaania hienoksi raastettuna
  • 2 valkosipulin kynttä
  • ½ dl hienonnettua tilliä
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl sokeria
  • 1 tl valkoviinietikkaa
  • 0 kg mustapippuria myllystä

Ohje

  1. Pese porkkanat juuresharjalla. Halkaise ne pituussuunnassa. (Jos porkkanoiden kantaosat ovat kovin paksut, leikkaa kannoista suikaleet irti, jotta kantaosat eivät jäisi raaoiksi. Käytä palat myös ruokaan). Laita porkkanat uunivuokaan, osin päällekkäin.
  2. Yhdistä Oivariini, 2/3 dl parmesaania, hienonnetut valkosipulin kynnet, tilli, suola, sokeri ja etikka kulhossa. Lusikoi porkkanoille.
  3. Kypsennä uunin yläosassa 200 asteessa 20 min.
  4. Ota vuoka uunista ja lusikoi lientä porkkanoiden kostukkeeksi. Ripottele päälle loppu parmesaaniraaste ja paista vielä 10 min. Tarkista kypsyys.
  5. Viimestele pippurilla. Tarjoa liha- kana-, kasvis- tai kalaruokien lisukkeena. Porkkanat maistuvat mainiosti myös naposteluruokana illanistujaisissa.

PORKKANAT GRILLISSÄ

  1. Valmista porkkanat folionyyteissä seuraavanlaisesti: Leikkaa huolellisesti pestyt porkkanat (vinottain), 3 - 5 mm:n paksuisiksi viipaleiksi.
  2. Laita n. 100 g porkkanaviipaleita n. 20 x 20 cm kokoisille foliopaloille. Mausta ripauksella suolaa, sokeria ja pippuria. Pirskottele päälle valkoviinietikkaa. Ripottele päälle parmesaani ja yrttisilppu.
  3. Nostele päälle noin ruokalusikallisen verran Oivariini rasvaa pieninä nokareina. Sulje nyytti väljästi ja nosta grilliin. Kypsennysaika on n. 20 min, riippuen grillin kuumuudesta ja porkkanaviipaleiden paksuudesta.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 92 kcal
Proteiini 2 g
Hiilihydraatti 5,2 g
Rasva 6,5 g
Tyydyttynyt rasva 2,9 g
Ravintokuitu 2,2 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mustapippuria myllystä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search