Paahdetut Oivariini porkkanat

Paahdetut Oivariini porkkanat

Ihanat uunissa paahtuvat porkkanat ovat naposteluruokaa jo sellaisenaan, mutta ilman muuta myös maukas lisukeruoka. Nämä porkkanat valloittivat maistajien suut!

Ainekset4 annosta

4 annosta
600 g (tasapaksuja)
porkkanoita
50 g
1 dl (40 g)
parmesaania hienoksi raastettuna
2
valkosipulin kynttä
½ dl
hienonnettua tilliä
½ tl
suolaa
½ tl
sokeria
1 tl
valkoviinietikkaa
mustapippuria myllystä

Ohje

  1. Pese porkkanat juuresharjalla. Halkaise ne pituussuunnassa. (Jos porkkanoiden kantaosat ovat kovin paksut, leikkaa kannoista suikaleet irti, jotta kantaosat eivät jäisi raaoiksi. Käytä palat myös ruokaan). Laita porkkanat uunivuokaan, osin päällekkäin.
  2. Yhdistä Oivariini, 2/3 dl parmesaania, hienonnetut valkosipulin kynnet, tilli, suola, sokeri ja etikka kulhossa. Lusikoi porkkanoille.
  3. Kypsennä uunin yläosassa 200 asteessa 20 min.
  4. Ota vuoka uunista ja lusikoi lientä porkkanoiden kostukkeeksi. Ripottele päälle loppu parmesaaniraaste ja paista vielä 10 min. Tarkista kypsyys.
  5. Viimestele pippurilla. Tarjoa liha- kana-, kasvis- tai kalaruokien lisukkeena. Porkkanat maistuvat mainiosti myös naposteluruokana illanistujaisissa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
348 kcal
Proteiini
1 g
Hiilihydraatit
5 g
Rasva
36 g
Tyydyttynyt rasva
15 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
1,0 g
Kalsium
50 mg
D-vitamiini
9 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›