Siirry sisältöön
Keittiössä nyt

Tekeekö mieli jotain raikasta? Katso tästä 6 + 1 hyvää smoothiereseptiä

Tekeekö mieli jotain raikasta? Katso tästä 6 + 1 hyvää smoothiereseptiä

Smoothiet ovat raikkaita juomia, jotka sopivat mainiosti aamupalaksi, brunssille, kevyeksi lounaaksi sekä välipalaksi. Katso tästä 6 + 1 herkullista smoothieta!

1. Mansikkasmoothie

Smoothielistan kärkipaikan nappaa yksinoikeudella rakastettu mansikkasmoothie. Tässä reseptissä mansikoiden kaveriksi surautetaan makeaa banaania sekä turkkilaista jogurttia. Maistuu tilanteessa kuin tilanteessa!

2. Mustikkapiirakka juotavassa muodossa

Tämä smoothie lainaa makunsa mustikkapiirakalta. Ai mitenkö? Kun mustikkasmoothien sekaan ripauttaa hieman kardemummaa ja ruokosokeria ja lisää palan ruisleipää, muuttuu juoman maku mustikkapiirakkamaisen ihanaksi.

3. Virkistävä vihersmoothie

Raikkautta ja täyteläisyyttä samassa paketissa! Tämän smoothien samettisen sileä koostumus on peräisin avokadosta, happo limestä ja makeus lorauksesta hunajaa. Ja löytyypä joukosta viisi desilitraa babypinaattiakin.

4. Smoothie suomalaisittain

Tämän suomalaisemmaksi smoothie tuskin muuttuu. Vai mitä sanot, jos juomaan on surautettu meheviä metsämarjoja, täyteläistä jogurttia, perinteistä talkkunaa ja metsäistä rosmariinia? Nam!

5. Äkkilähtö auringon alle

Piña colada -proteiinismoothie on kuin matkalippu kuumana paahtavan auringon alle. Varaa matkalle ananasta, banaania, kookosmaitoa, kurkumaa, inkivääriä, Valio PROfeel® proteiinirahkaa sekä jääpaloja.

6. Superhelppo sitruunasmoothie

Pirteän keltainen, vienon vaniljainen ja juuri sopivan kirpakka sitruunasmoothie on kuin tehty tahmeasti käynnistyviin aamuihin. Tämä resepti kannattaa pistää muistiin!

+ 1 hyvin nälän mukanaan vievä smoothie bowl

Joko olet testannut smoothiekulhoja? Tässä reseptissä smoothie jätetään hieman paksummaksi ja kaadetaan kulhoon. Ennen lusikointia päälle lisätään vielä kookoshiutaleita, granolaa sekä tuoreita marjoja, jotka takaavat, että nälkä pysyy loitolla tovin, jos toisenkin.

Tip icon

Vinkit smoothien valmistamiseen

  • Kaada neste ensimmäisenä tehosekoittimen eli blenderin pohjalle.
  • Jäiset marjat ja hedelmät viilentävät smoothien ja tuovat juomaan pirtelömäisyyttä.
  • Tutustu tehosekoittimen käyttöohjeisiin ja tarkista, onko koneessa jäämurska-asetus jääpalojen ja jäisten marjojen tai hedelmien murskaamiseen.
  • Älä anna jäisten marjojen ja hedelmien seistä pitkään blenderissä, jotteivät ne jäädy isoksi paakuksi.
  • Laita smoothien sekaan tarpeeksi nestettä, jotta juomasta tulee sileää ja rakenteeltaan juotavaksi sopivaa.
Search