Siirry sisältöön
Reseptiyhteistyö

Satokausikalenterin helppo hedelmäsmoothie

Hedelmäsmoothie valmistuu sesongin hedelmistä, jotka blendataan sopivan paksuiseksi yhdessä Valio Hedelmätarha luomumustikkamehun kanssa. Tällä kertaa smoothieemme tuli nektariinia ja päärynää ja hauskaa makua tuo ripaus kardemummaa ja lisäksi sujautimme sekaan vihervoimaa pinaatin muodossa. Kardemumman sijaan mausteeksi voi ripauttaa vaniljaa tai kanelia.

Satokausikalenterin helppo hedelmäsmoothie
Satokausikalenterin helppo hedelmäsmoothie

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
 • 1 nektariini
 • 2 päärynää
 • 2 dl (50 g) lehtipinaattia
 • 5 dl
  Valio Hedelmätarha® luomumustikkamehua
  Valio Hedelmätarha® luomumustikkamehu maistuu raikkaalta ja kotoisalta. Laadukas ja herkullinen aamiais- ja välipalajuoma sisältää mustikkamehua…
  Valio Hedelmätarha® luomumustikkamehu 1 l
 • 0 kg kardemummaa

Ohje

 1. Halkaise nektariini ja poista kivi. Leikkaa nektariini paloiksi. Leikkaa päärynä puoliksi ja poista siemenkota, paloittele päärynä. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja surauta sileäksi smoothieksi. Nauti heti tai pakkaa mukaan retkelle esimerkiksi tyhjään mehutölkkiin. Ravista smoothieta kunnolla ennen laseihin kaatamista.

Huom!

 1. Ohjeella valmistuu n. 1 litra valmista smoothieta.
 2. Smoothie kulkeutuu retkelle näppärästi vanhassa mehupullossa tai tyhjentyneessä mehutölkissä. Smoothie kannattaa ravistella huolellisesti ennen laseihin kaatamista, jotta se sekoittuu takaisin smoothieksi.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Katso lisää reseptejä


Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 36 kcal
Proteiini 0,3 g
Hiilihydraatti 7,7 g
Rasva 0,1 g
Tyydyttynyt rasva 0 g
Ravintokuitu 1,5 g
Suola 0 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
 • kardemummaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search