Siirry sisältöön
Keittiössä nyt

Nopeat ja raikkaat välipalat kesäpäivään 

Kiire rannalle, terassille tai muuten vain kesäpuuhiin? Näiden reseptien avulla teet herkulliset välipalat tuossa tuokiossa.  

Kesällä nautitaan kevyistä ja virkistävistä välipaloista, jotka ovat pullollaan väriä sekä marjojen ja kasvisten makua. Tuorepuurot ja smoothie-bowlit, viileät rahkaherkut ja kekseliäät välipalaleivät ovat nopeita valmistaa ja helppoja napata mukaan kesäseikkailuihin. 

Lusikoitavat välipalakulhot 

Smoothie-bowlit, chia-vanukkaat ja tuorepuurot ovat pysyneet trendikkäinä välipalavaihtoehtoina jo vuosia, eikä ihme: makuyhdistelmien kirjo on lähes loputon. Kesällä herkut voi päällystää kotimaisilla marjoilla ja raparperilla tai hyödyntää satokauden vihanneksia vihreässä smoothie-bowlissa. Kulhoihin ja puuroihin saa helposti lisäruokaisuutta pähkinöillä ja siemenillä, jotka tuovat välipaloihin myös mukavaa suutuntumaa. Tuorepuuro kannattaa tehdä jääkaappiin jo edellisenä päivänä. 

Pirtelöt ja smoothiet 

Kesän makuja voi nauttia myös juotavassa muodossa. Raikas pirtelö valmistuu alle vartissa ja kulkee mukana vaikka pienessä termospullossa, josta välipalaa voi hörppiä tarpeen tullen. Mustikkapirtelöön uppoavat niin tuoreet kuin pakastimen perukoille unohtuneet marjatkin. Erityisen maukkaalta pirtelö maistuu kardemummahippusen kera. Tämän kesän ehdoton välipalahitti on suosikkidrinkistä makumaailmansa lainannut piña colada -pirtelö. Kuohkea juoma kuljettaa mielen aurinkoon sateisenakin päivänä. Rohkeiden makuyhdistelmien ystävälle sopii kotimaisilta vadelmilta maistuva Rocking Raspberry -smoothie, joka viimeistellään raakalakritsijauheella. 

Marjaisat rahkavälipalat 

Proteiinipitoinen rahka on mahtava pohja erilaisille välipaloille. Maustetut rahkat nopeuttavat välipalan tekoa huomattavasti ja sopivat nautittavaksi ihan sellaisenaan. Maustamaton rahka sopii hyvin yhteen kesän marjojen kanssa, ja erilaiset lisukkeet tuovat rahkan kylkeen rapsakkaa rakennetta ja lisäruokaisuutta. Kauniin värisessä mustikkarahkassa on hauskoja hapankorppusattumia, hedelmärahkaan saa uutta makua itse tehdyn suklaagranolan avulla. Granolaa kannattaa tehdä valmiiksi etukäteen kunnon satsi, sillä se pysyy hyvänä ilmatiiviissä rasiassa useamman viikon. 

Herkulliset leivät 

Leipä on paras alusta mille tahansa omalle lempparimakuyhdistelmälle. Helpoimmillaan välipalaleivän saa kasattua parissa minuutissa. Kun perinteiset BLT-täytteet – eli pekoni, salaatti ja tomaatti – yhdistetään juuston kanssa, voidaan pyöräyttää mehevä BLTC-sandwich. Hernebruschetta on astetta juhlavampi välipala, johon tulevat tahnat kannattaa surauttaa jo etukäteen. Näin leivän kokoaminen välipalanälän yllättäessä onnistuu supernopeasti. Makeampaa välipalaa kaipaava voi koota itselleen raparperia ja mascarponea yhdistelevän herkkuleivän. Kesäisen vihreitä täytevaihtoehtoja ovat avokado-salaatti ja kurkku-lohi. Jos käytössä on grilli, kannattaa kokeilla lämmintä grillileipää. Sulatejuuston, ilmakuivatun kinkun ja punasipulin yhdistelmä maistuu taivaalliselta leppoisana kesäpäivänä.  

Hellepäivien välipalat pakkasesta 

Kuumalla säällä välipala kannattaa napata suoraan pakastimesta. Kirsikkarahkasta valmistetut puikot ovat kevyempi versio jäätelöstä ja sopivat hyvin pienempään nälkään. Vadelmaiset rahkavälipalat tehdään puolestaan muffinssivuokiin, joten niitä on helppo napata nopeasti matkaan, kun pienen hiukopalan tarve iskee. Pikapehmis on nimensä mukaisesti todella pikainen valmistettava, kunhan banaanit on muistanut laittaa pakkaseen hyvissä ajoin. Surautus rahkan kanssa sauvasekoittimella, ja sopivasti viilentävä välipala on valmis!  

Search