Reseptiyhteistyö
Satokausikalenterin hedelmärahka ja suklaagranola
Keväällä jälkiruokakulho täytetään eksoottisella hedelmärahkalla sekä kaurahiutaleista, auringonkukansiemenistä, hasselpähkinöistä ja suklaahipuista sekoitetulla granolalla.
Valmistusaika
Aktiivinen
1 h
Yhteensä
1 h
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni125°C
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaEksoottinen hedelmärahka
-
2 dl
Valio Luomu™ kuohukermaaValio Luomu™ kuohukerma on kermojen aatelia. Lisäaineeton ja laktoositon Valio Luomu™ kuohukerma 2 dl pakkauksessa…
- 4 dl POISTUNUT Valio Luomu™ maitorahkaa
- 1 rkl vaniljasokeria
- 0 kg tuoreita hedelmiä, esim. mango ja veriappelsiini
Suklaagranola
- 8 dl isoja kaurahiutaleita
- 2 dl hasselpähkinöitä
- 1 dl auringonkukansiemeniä
- 1 dl kaakaojauhetta
- ¼ tl suolaa
- 1½ dl rypsiöljyä
- 1 dl hunajaa
- 100 g suklaahippuja
Jaa resepti
Ohje
Eksoottinen hedelmärahka
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon maitorahka ja vaniljasokeri. Kuori ja pilko hedelmät pieniksi paloiksi, sekoita rahkan joukkoon. Anna tekeytyä jääkaapissa hetki ennen tarjoilua.
- VINKKI! Jos tarjoilet hedelmärahkan jälkiruuaksi tai kaipaat muuten lisää makeutta, sekoita joukkoon lisäksi sokeria tai hunajaa.
Suklaagranola
- Mittaa kaurahiutaleet isoon kulhoon. Leikkaa hasselpähkinät veitsellä puoliksi tai rouhi ne kevyesti. Sekoita pähkinät, auringonkukansiemenet, kaakaojauhe ja suola kaurahiutaleiden joukkoon. Lisää rypsiöljy ja hunaja.
- Levitä granola leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 125 asteisessa uunissa 50 minuutti. Sekoita puolessa välissä ja tarkkaile loppuvaiheessa, ettei pähkinät pala. Ripottele suklaahiput hieman jäähtyneen granolan päälle ja anna jäähtyä loppuun.
- Granola säilyy tiiviissä purkissa huoneenlämmössä pari viikkoa.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
329 kcal
Proteiini
6,2 g
Hiilihydraatti
21,3 g
Rasva
23,6 g
Tyydyttynyt rasva
4,4 g
Ravintokuitu
4,6 g
Suola
0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- tuoreita hedelmiä
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.