Siirry sisältöön
Sesonki

Äitienpäivänä syödään rennosti yhdessä 

Kampasimpukat ja hollandaise

Maailmallakin muodikas shared dinner eli jaettavista annoksista koostuva ateria sopii mainiosti äitienpäivään. Yllätä äiti, kokkaa keväisen raikas menu ja kutsu koolle tärkeitä ihmisiä nauttimaan ihanista herkuista pitkän lounaan tai päivällisen merkeissä. 

Rennon menun ruokalajeissa yrtit, aromikas valkosipuli ja mehevät äyriäiset säestävät keväänvihreää risottoa ja värikkäitä vihanneslisukkeita. Hanki kokkailua varten monta nippua tuoreita yrttejä ja pussillinen sitruunoita, niin ruokien maustaminen ja viimeistely käy leikiten. Moni ruokalajeista kypsyy näppärästi uunissa, joten säästät aikaa ja vaivaa tekemällä niistä useamman samanaikaisesti. Aterian kruunaa parissa minuutissa valmistuva kuohuva jäätelösooda.   

Silli-peruna snacksit

Rouskuvat, pehmeät ja sopivasti suolaiset silli-peruna snacksit ovat hauska jaettava naposteltava äitienpäivälounaan alkuun. Pottujen superhelppo täyte valmistetaan sekoittamalla tuorejuustoa, crème fraîchea ja raastettua sitruunan kuorta. Täytteen ja silliviipaleen päälle aseteltu sipsi viimeistelee makuelämyksen. 

AURA rapupannut grillissä 

Herkullinen jaettava alkuruoka syntyy helposti grillissä tai uunissa muutamasta raaka-aineesta. Kokoa etanapannuille tai pieniin blinipannuihin ravunpyrstöjä, valkosipulia, voita ja AURA juustoa. Viimeistele tuoreella persiljalla ja kauho koukuttava herkku uunissa paahdettujen yrttisten valkosipulileipien avulla parempiin suihin.  

Yrtti-valkosipulileivät 

Paahda rapujen kanssa uunissa samaan aikaan yrteillä ja valkosipulilla silattuja patonkiviipaleita. Rapeat leivät ovat kaikessa yksinkertaisuudessaan loistava lisuke, johon tulee himo. Voit vaihdella yrttejä mielesi mukaan: kokeile persiljan ja basilikan sijasta esimerkiksi pieneksi silputtua tuoretta timjamia, salviaa tai oreganoa.  

Sitruunainen parsapelti 

Parsakausi jatkuu onneksi vielä äitienpäivänä, joten aterialle kannattaakin kokata ehdottomasti myös parsa-annos. Uunipellillä sopivan napakaksi kypsyvät parsat maustetaan sitruunalla ja viimeistellään salaattijuustolla ja pekaanipähkinöillä. Ilahduttavan helppo kasvislisuke on yksinkertaisuudestaan huolimatta täynnä makua ja luonnetta.  

Chimichurririsotto 

Sitruuna, yrtit ja salaattijuusto ovat myös upean värisen chimichurririsoton päätähtiä. Kirkkaanvihreä väri saadaan aikaan reilulla annoksella yrttiöljyä, jossa maistuu korianterin ja lehtipersiljan lisäksi vihreä chili. Kermainen avokado viimeistelee mehevän herkun.  

Kampasimpukat ja lime-chilihollandaise 

Limellä maustetut kampasimpukat tuovat äitienpäiväruokailuun ripauksen luksusta. Kampasimpukat ovat yllättävän vaivattomia valmistaa, ja niiden kanssa tarjottava pika-hollandaisekin surautetaan sauvasekoittimella kuohkeaksi soossiksi vain parissa minuutissa. Kaada kastike laakealle lautaselle ja asettele pannulla pyöräytetyt kampasimpukat rennosti sen päälle. Viimeistele tuoreella persiljalla.  

Helppo salaatti  

Jos kaipaat aterialle raikasta salaattia, tee se superhelposti makeista meloneista, muutamasta kasviksesta ja valmiiksi maustetuista salaattijuustokuutioista. Salaattijuuston öljy toimii helppona kastikkeena, ja saat vaihdettua salaatin makua valitsemalla siihen eri tavoin maustettuja salaattijuustoja. Salaattiin voi lisätä myös kanaa, savulohta tai keitettyä pastaa. 

Jälkkäriksi kuohuva jäätelösooda 

Aikuisten versio jäätelösoodasta on ihanan helppo ja juhlava lopetus äitienpäivän aterialle. Kuivan kuohuviinin ja jäätelöpallon yhdistelmä yllättää sekä mainiolla maullaan että hauskan kuplivalla suutuntumallaan. Tarvitset jälkkärin tekoon vain kaksi raaka-ainetta ja kauniit annosmaljat. Kupliva herkku maistuu yhtä hyvältä myös alkoholittomasta kuoharista tehtynä. 


Search