Siirry sisältöön
Brunssipiirakka

Sesonki

Äitienpäivän brunssi

Äitienpäivän brunssilla hemmotellaan äitiä pidemmän kaavan mukaan. Ilahduta päivänsankaria vaikkapa ihanalla kinuskikahvilla ja runsaalla brunssipöydällä, jonka antimista ehtii nauttia kaikessa rauhassa.

Suolaisia piirakoita, leipiä ja salaatteja

Jos äitienpäiväbrunssin järjestää vasta lounasaikaan, kannattaa pöytään kattaa myös jotain täyttävämpää, kuten suolaista piirakkaa tai ruokaisia leipiä ja salaatteja. Kokoa näistä äidin makuun sopiva kombo tai valmista vaikka muutamaa erilaista sorttia.

Vinkki: aamun brunssivalmistelut sujuvat vikkelästi, kun leivot suolaisen piirakan jo hyvissä ajoin pakastimeen tai edellisenä iltana jääkaappiin odottamaan.

Brunssipöydän klassikot: munaruoat

Munaruoat ovat klassista brunssitarjottavaa. Paistetut munat ja uppomunat kruunaavat niin leivät kuin pikkupiiraatkin. Shakshuka on herkullisen tomaattinen munaruoka, joka maistuu sellaisenaan tai tuoreen leivän kera. Uunissa valmistuvat frittatat ovat helppoja, mutta sitäkin herkullisempia ja varsin täyttäviä brunssiruokia. Munavoilauta on brunssin hauskin herkku!

Onko ihanampaa yllätystä kuin perheen yhteinen kiireetön hetki ja kutsu valmiiseen brunssipöytään? Näillä vinkeillä ja resepteillä loihdit äidille takuulla herkullisen äitienpäivän brunssin.

Pirteät smoothiet ja herkulliset tuorepuurot

Äitienpäivän brunssin alkuun sopii raikas smoothie tai näyttävä smoothie bowl. Valmista äitienpäivän smoothie äidin lempimarjoista ja -hedelmistä tai kokoa marjoilla, pähkinöillä ja myslillä koristeltu smoothiekulho. Tuorepuuron kannattaa valmistaa jääkaappiin tekeytymään jo edellisenä iltana.

Vähän parempaa kahvia

Mitä olisi brunssi ilman kahvia? Eroa arkeen teet valitsemalla brunssipöytään hieman parempaa kahvia. Hulppein vaihtoehto on vanilla fudge shake. Hieman maltillisempia, mutta hurmaavan ihania kahveja ovat kinuskikahvi sekä cold brew coffee, eli kylmäuutettu kahvi.


Search