Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Yrtti-valkosipulileivät

Herkullisen rapeat ja yrttiset patonkiviipaleet katoavat parempiin suihin niin salaattien ja keittojen kaverina tai ihan sellaisenaan välipalana.

Yrtti-valkosipulileivät
Yrtti-valkosipulileivät

Ainesosat

viipaletta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1  (n. 300 g) patonki
  • 100 g (1 dl)
    Valio Oivariini® rasvaa
    Valio Oivariini® on täynnä herkullista makua. Rakastetun maun salaisuus on puhdas suomalainen voi, ja rapsiöljy…
    Valio Oivariini® 400 g normaalisuolainen HYLA®
  • 1 dl tuoretta basilikaa ja/tai persiljaa
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 0 kg mustapippuria myllystä

Ohje

  1. Leikkaa patonki viipaleiksi, nosta leivinpaperille uunipellille.
  2. Sekoita Oivariini, hienonnetut yrtit ja valkosipuli. Levitä seos patonkiviipaleiden pinnalle.
  3. Paista 225 asteessa uunin keski-/yläosassa 12 min.
  4. Tarjoa salaattien ja keittojen kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 355 kcal
Proteiini 6,4 g
Hiilihydraatti 37,9 g
Rasva 19,4 g
Tyydyttynyt rasva 7,8 g
Ravintokuitu 2 g
Suola 1,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mustapippuria myllystä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search