Siirry sisältöön
Rennosti yhdessä

Ihanimmat reseptit loppukesän iltoihin

Ihanimmat reseptit loppukesän iltoihin

Maistuvat kasvislisukkeet

Grillikesä ei ole vielä ohi! Elokuussa kypsyvät munakoisot ja kotimaiset maissit ovat täydellisiä lisukkeita, kun ne maustaa runsaalla kädellä ja grillaa koukuttavan paahteisiksi. Munakoiso imee mausteisesta harissaöljystä ekstrapaljon makua itseensä, kun sen pintaan tekee kevyitä viiltoja ennen grillaamista. Tarjoa lämpimät kasvikset feta-jogurttikastikkeesta tehdyn pedin päällä ja viimeistele pinjansiemenillä ja yrteillä. Maissit tarjoillaan meksikolaiseen tapaan esquites-salaatissa. Jalapenoilla, valkosipulilla ja limellä maustettu katuruokaklassikko on täydellinen tarjottava lihan kanssa.

Myös hedelmät sopivat grilliin: nappaa kaupasta mukaan rasiallinen nektariineja ja pehmeää burrataa. Grillaa nektariinit, asettele juuston kanssa tarjolle ja hulauta päälle reilusti oliiviöljyä. Jos kesän grillailukiintiö on jo täynnä, voi munakoisot paahtaa kypsiksi uunissa ja maissinjyvät sekä nektariinit paistaa pannulla.

Pääruoaksi helppoja herkkuja ja sienirisottoa 

Kasviksia kannattaa upottaa roppakaupalla myös pääruokiin. Rapeat kesäkurpitsa-halloumipihvit valmistuvat vain muutamasta raaka-aineesta ja maistuvat myös mietoon kesäkurpitsaan skeptisesti suhtautuville. Minttuinen jogurttikastike kruunaa annoksen. Trendikäs pinsa tehdään jaettavaksi, ja sitä maistellaan yhdessä hämärtyvässä kesäillassa. Täytä rapea ja ilmava italialaisherkku raikkailla, kotimaisilla mauilla. Perunan, ranskankerman, mädin ja tillin yhdistelmä on vastustamattoman hyvää. Ja jos sienisato suosii, päivällisellä tarjoillaan tietysti kantarellirisottoa. Sitruunalla, pippurilla ja tillillä maustettu risotto viimeistellään täyteläisellä kuohukermalla.

Jälkkäriksi kotimaisia marjoja ja omenoita

Runsas marja- ja omenasato houkuttelee herkuttelemaan. Saitpa käsiisi sitten mustikoita, herukoita, vattuja tai karviaisia, löytyy makeista resepteistä jokaiselle jotakin. Trendikäs upside down -juustokakku täytetään pehmoisella vaniljatuorejuustovaahdolla ja itse keitetyllä mustikkahillolla. Mehevä täyte päästetään valloilleen, kun kakun pinta rikotaan pöydässä porukalla. Perinteiseen marjapiirakkaan uppoaa marja jos toinenkin, ja voit vaihdella sen makua helposti kokeilemalla erilaisia marjapensaiden antimia. Resepti sopii hyvin myös pakastimen tyhjentämiseen viime kesän marjoista.

Loppukesän ja alkusyksyn jälkkäreistä ei sovi unohtaa klassista omena-kaurapaistosta. Simppeli paistos valmistuu tuossa tuokiossa ja maistuu koko perheelle. Tarjoile klassikkojälkiruoka vaniljakastikkeen tai -jäätelön kera.