Siirry sisältöön
Keittiössä nyt

Illallinen kruunaa viikonlopun – kaksi hurmaavaa menua viikonloppuillalliselle

Illallinen kruunaa viikonlopun – kaksi hurmaavaa menua viikonloppuillalliselle
Veera Pitkänen
Veera Pitkänen
Valio markkinointi

Veera luottaa keittiössä siihen, että parhaat asiat syntyvät laadukkaista raaka-aineista ajan kanssa.

Illallinen – mikä olisikaan parempi tapa aloittaa tai kruunata viikonloppu? Nämä nopeat, helpot ja hyvät viikonloppuruuat auttavat irtautumaan arjesta!

Parhaat viikonloppuherkut valmistuvat kotikeittiössä. Nauti itse valmistettu illallinen yhdessä ystävän tai perheen kanssa.

Viikonlopun illallismenu sitruksista

Sitrushedelmät ovat tämän menun punainen lanka. Limellä ja chilillä maustettu hollandaisekastike aateloi kauniisti ruskistetut suussa sulavat kampasimpukat. Tämä alkuruoka on varsin nopea ja helppo valmistaa. Muista vain maltti kampasimpukoiden paistamisessa – ne kypsyvät vain parissa minuutissa.

Pääruokana tarjoillaan risottoa, jossa maistuu makean appelsiinin ja lempeän sahramin suloinen liitto. Ruokaisuutta tuo chilillä, inkiväärillä ja hunajalla maustettu mehevä broileri. Valmis risotto on kosteaa ja valuvaa, ja riisissä on hieman purutuntumaa. Älä anna risoton odottaa syöjiään, vaan tarjoile risotto heti!

Tuhdin ja täyteläisen risoton jälkeen maistuu raikas sitruuna posset. Tämä hurmaava jälkiruoka valmistuu vain kolmesta raaka-aineesta, ja sen voi valmistaa etukäteen jääkaappiin odottamaan. Kyseessä on siis varsin helppo viikonloppuherkku.

Tip icon

Vinkit onnistuneeseen illalliseen

  1. Maista, maista ja maista vielä kerran! Hyödynnä makuaistiasi ja maistele ruokaa valmistuksen aikana. Sinä itse tiedät mieltymyksesi parhaiten, joten säädä mausteiden määriä makusi mukaan.
  2. Panosta laadukkaisiin raaka-aineisiin. Valitse risottoon laadukasta Arborio- tai Carnaroli-riisiä ja pastaan karheapintaista linguinea sekä maukasta ekstra-neitsytoliiviöljyä. Suosi sitrushedelmissä luomua.
  3. Valmistele. Hienonna risoton sipulit ennakkoon ja surauta pestokin vaikka jo edellisenä päivänä. Punajuuretkin voi paahtaa valmiiksi. Myös jälkiruuat kannattaa valmistaa hyvissä ajoin etukäteen. Näin keittiössä ei tule kiire ja tunnelma pysyy rentona.
  4. Nauti! Ruuan ja leivonnan on tarkoitus tuoda iloa. Älä siis ota illallista liian vakavasti. Vieraasi ei tiedä pitikö annoksen päällä olla basilikaa vai ei.

Search