3 x viikonloppumenu pihistäen tai panostaen

Kaipaatko viikonlopuksi hyvää, mutta helppoa ruokaa? Vai valmistatko mielelläsi jotain pikkuisen parempaa, vaikka siihen kuluisikin enemmän aikaa ja raaka-aineita?

Kokosimme yhteen kolme menua erilaisista pääraaka-aineista vanhalla tutulla ”pihistä tai panosta” -periaatteella. Pihistä-menuissa ei tingitä mausta, mutta raaka-aineet ovat yksinkertaisempia ja aterian valmistaminen helpompaa. Panosta-osio sopii täydellisesti ruokahifistelijöille tai kotikokeille, joilla on sekä aikaa että halua satsata viikonloppuruokaan hitusen enemmän.

Omat menut löytyvät niin kalan, lihan kuin kasvisten ystäville. Mikä maistuisi sinulle?

Pihistä: viikonloppumenu kalasta

Lohi on maukas ja helppo raaka-aine viikonlopun ruokahetkiin. Alkupalaksi tarjoillaan sillikaviaria ruisnapeissa ja lohen kaverina on maukas yrtti-perunamuusi. Ateria viimeistellään hurmaavan suklaisella sachermoussella, jonka salaisuus piilee valmiissa Valio suklaakermassa. Koko komeus valmistuu alle tunnissa!

Panosta: viikonloppumenu kalasta

Panostajan menussa ruisnapit vaihtuvat blineihin, kala kuhaan ja suklaa esiintyy täyteläisen kakun muodossa. Bon apetit!

Pihistä: lihaisa viikonloppumenu

Jauheliha on helppo ja edullinen raaka-aine – siispä täydellinen valinta pihistäjälle. Menuun valikoitui helppo lihamureke, johon kätkeytyy mehukas paputäyte. Voit oikaista hieman aterian valmistuksessa ja tarjoilla murekkeen kyljessä Valio kermaista ruskeaa kastiketta, jonka löydät valmiina kaupan hyllystä. Jälkiruoaksi sopii iki-ihana banoffee, joka valmistuu uunissa kuin itsestään.

Panosta: lihaisa viikonloppumenu

Panostajan valinta osuu naudan ulkofileeseen sekä banoffee-britajäätelökakkuun, joka saattaa viedä kielen mennessään. Varaudu unohtumattomaan makuelämykseen!

Pihistä: viikonlopun menu kasvissyöjälle

Kasvissyöjät herkuttelevat viikonloppuna ihanalla uunipastalla, johon tuo makua Valio AURA® juusto. Pastan kanssa tarjoillaan yrtti-valkosipulileipiä, joilla on helppo pyyhkäistä viimeisetkin ruoanmuruset lautaselta. Aterian kruunaa yllättävän helppo – mutta herkullinen – suklaamousse.

Panosta: viikonlopun menu kasvissyöjälle

Panostajan menussa leivät päällystetään suussa sulavalla koskenlaskijalla ja uuniin sujautetaan astetta vaativammat cannellonit. Vegaaniset, raikkaat mousset ovat piste i:n päällä.

Keittiössä nyt
Reseptit tosikokkaajille
Sesonki
Muutaman raaka-aineen helpot arkireseptit
Sesonki
Pasta – se täydellinen arkiruoka