Täytetty lihamureke

Täytetty lihamureke

1 h 5 min
helppo
163 kcal / 100g
1
0

Lihamureke sopii niin arkeen kuin viikonloppuun. Erilaisin täyttein sen makua voi muuttaa tilanteeseen sopivaksi.

Ainekset

5 annosta
½ dl
korppujauhoja
1 pussi
sipulikeittoaineksia
1 prk (200 g)
1 pussi (200 g)
pakastesipulia
500 g
lampaan paistijauhelihaa
1
kananmuna

Täyte

1 dl (n. 50 g)
1 dl
oliiveja

Kastike

1 prk (200 g)
1 rkl
sitruunamehua
½ rkl
sokeria
1 rkl
karkeaa Dijon-sinappia
½ dl
minttua tai basilikaa

Ohje

  1. Aloita lihamurekkeen valmistaminen sekoittamalla korppujauho ja sipulikeittoainekset kulhossa. Lisää kermaviili. Anna turvota kiinteäksi.
  2. Lisää sipulikuutiot, jauheliha ja muna.
  3. Taputtele kostealla työlaudalla n. 2 cm paksu, soikea levy. Ripottele levylle juustoraaste ja hienonnetut oliivit ja/tai aurinkokuivatut tomaatit.
  4. Nosta reunat päälle ja muotoile märillä käsillä mureke.
  5. Paista lihamureke 200 asteessa 45 - 50 min.
  6. Sekoita kastikkeen ainekset ja tarjoa lihamurekkeen kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
163 kcal
Proteiini
10 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
12 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
78 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)