Kukkakaalikeitto

Kukkakaalikeitto

25 min
helppo
30 kcal / 100g
3
4

Kolmen juuston ruokakerma maustaa kukkakaalikeiton. Lisää halutessasi joukkoon esimerkiksi katkarapuja tai kylmäsavulohta.

Ainekset

5 annosta
1 (700 g)
kukkakaali
6 dl
vettä
¾ tl
suolaa
1 prk (2,5 dl)
½ dl
hienonnettua ruohosipulia

Ohje

  1. Puhdista, paloittele ja huuhdo kukkakaali. Keitä kukkakaali suolalla maustetussa vedessä kypsäksi, n. 15 min.
  2. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää ruokakerma. Kuumenna.
  3. Viimeistele ruohosipulilla.

Vinkki

Lisää keittoon sulatettuja, valutettuja katkarapuja, pieneksi hienonnettua kylmäsavulohta, kinkkua tai kylmäsavustettua naudanlihaa. Voit myös paahtaa pannulla voissa pieniä ruisleipäkuutioita tai murennettuja hapankorppuja, ja lisätä niitä keittoon

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
30 kcal
Proteiini
1 g
Hiilihydraatit
1 g
Rasva
2 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
34 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (4)

Nimetön12.7.2018 kello 17:45
Ei tullut hyvää tällä ohjeella. Silppusin joukkoon persikkaa niin tuli maistuvampaa. Seuraavaan keittoon käytän oikeaa kermaa ja mausteita .
Nimetön26.7.2017 kello 15:57
Kannattaa tehdä tuplamäärä
Nimetön24.3.2015 kello 19:07
Tällä ohjeella tuli kovin vetisen makuinen. Edellä mainittu ohje kuulostaa paljon paremmalta - luonnolliset aineet. Ei mitään juustoaromia ja muunneltuja tärkkelyksiä. Sinihomejuusto tekee keitosta kivan suolaisen makuisen vähällä suolalla.