Siirry sisältöön
Ruokavinkit

Kinuskikissan vaalea jouluhalko on helppotekoinen

Kinuskikissan vaalea jouluhalko on helppotekoinen

Suosittu leivontabloggari Kinuskikissa ideoi Valion jouluun jouluhalon. Helppotekoinen, kääretortusta rullattu jouluhalko voi olla kahvitteluhetken kruunaava joulukakku tai aterian päättävä jälkiruoka. Neuvomme vaihe vaiheelta, miten onnistut sen leivonnassa.

Jouluksi Kinuskikissa inspiroitui suunnittelemaan vaalean jouluhalon. Tämä jouluhalko on helppo valmistaa kääretortusta ja lopputulos on näyttävän herkullinen. Tässä ohjeessa Valio maustettu rahka luumu-kanelia on käytetty sekä täytteessä että kuorrutteessa, ja sitruunatahna antaa makuun raikkautta. Leivonnan voi kätevästi jakaa kahteen vaiheeseen, sillä kääretorttu sopii pakastettavaksi.

Kuorruttamisen voi tehdä jo tarjoilua edeltävänä päivänä. Mehevän suklainen sisältö kätkeytyy vaalean, kermaisen kuorrutteen sisään. Kuorrutus on rentoa puuhaa: reilusti aaltoileva käsiala saa aikaan puun kaarnaa muistuttavan pinnan.

Vaalea jouluhalko vaihe vaiheelta

Vaihe 1: Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä perunajauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään ja siivilöi varovasti käännellen munavaahdon joukkoon.

Vaihe 2: Levitä taikina pellille (31 x 39 cm) leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia. Kumoa torttupohja sokeroidun leivinpaperin päälle heti uunista ottamisen jälkeen. Saat estettyä pinnan repeilyn, kun esikäärit levyn heti lämpimänä rullalle (pidemmältä sivulta alkaen) ja annat jäähtyä liinalla peitettynä.

Vaihe 3: Vatkaa täytteen kerma ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon luumu-kanelirahka ja vaniljakreemijauhetta sen verran, että rakenteesta tulee jämäkkää.

Avaa rullalle kääritty torttupohja ja levitä päälle sitruunatahna ja täytevaahto. Kääri uudestaan rullalle ja nosta jääkaappiin jähmettymään. Tässä vaiheessa tortun voi myös pakastaa.

Vaihe 4: Tasoita kääretortun päädyt veitsellä leikkaamalla. Leikkaa toisesta päästä lyhyt pätkä pois ja jaa se viistosti kahtia. Aseta palat oksanpätkiksi halon kummallekin puolelle.

Vaihe 5: Vatkaa kuorrutteen kerma ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon luumu-kanelirahka. Laita vaahto pursotuspussiin, jossa on iso tähtitylla (14 mm). Peitä halon pinta pursottamalla vaahtoa halon päästä päähän. Tee pursotuksesta hieman aaltoilevaa, jotta saat pinnasta kaarnamaisen elävän.

Vaihe 6: Viimeistele jouluhalko siivilöimällä päälle kaakaojauhetta.


Search