Siirry sisältöön
Sesonki

Yhdeksän koukuttavaa leivonnaista sitruksista 

Sitruunapullat

Sitrushedelmät tuovat valoa ja väriä talvipäiviin. Nauti sitrusten virkistävästä voimasta leivonnaisten muodossa ja upota piristäviä hedelmiä niin kakkuihin, piirakoihin kuin pulliinkin. 

Alkuvuoden sitrussesonki tuo kauppojen hyllyille runsaan valikoiman mehukkaita sitruksia, jotka raikastavat raskaammatkin leivonnaiset ja tuovat sopivaa keveyttä kermaisiin herkkuihin.  

Kokosimme yhteen satokauden yhdeksän parasta sitrusleivonnaista, jotka herättävät makunystyräsi talviuniltaan. Olipa suosikkisi sitten sitruuna, appelsiini tai lime, löydät näiden leivonnaisten joukosta varmasti reseptin, joka tuo kevätauringon lautasellesi.  

Klassinen sitruunamarenkipiirakka

Sitruunamarenkipiirakka on suussa sulava klassikko, joka valmistuu tällä reseptillä superhelposti viidestä raaka-aineesta. Tässä reseptissä käyttövalmis sitruunakreemi nousee piirakan päätähdeksi. Koristele leivokset marengeilla sekä tuoreilla tai pakastekuivatuilla marjoilla ja tarjoa iltapäivän teehetkellä.

Sitruunamuffinssit sitruunasydämellä

Näiden sitruunamuffinssien herkullisuuden salaisuus piilee taikinaa maustavassa vadelmarahkassa sekä sisältä paljastuvassa sitruunakreemisydämessä. Muffinssien murukuori paistuu uunissa ihanan rapsakaksi.

Limejuustokakku

Limejuustokakku on ihanan kirpeä klassikko, joka ei paljon esittelyjä kaipaa. Tämä viiden tähden limejuustokakku on täydellisen raikas tarjottava kevään juhliin sekä viikonlopun kahvi- ja teehetkiin. Samettinen limetäyte kuorrutetaan kauniilla limekiilteellä.

Suklainen appelsiinikakku

Miltä kuulostaisi appelsiinikakku mutakakun tyyliin? Onhan suklaa tunnetusti appelsiinin luottoystävä! Tästä kakusta riittää maisteltavaa useammallekin herkkusuulle, sillä pienempikin pala tyydyttää makeanhimon.

Sitruunapullat juustokakkutäytteellä

Myös pulla piristyy sitruksilla ihanan keväiseksi herkuksi. Mehevät sitruuna-juustokakkupullat sopivat etenkin niille, joiden mielestä tavallisissa pullissa ei ole tarpeeksi pehmeää sisusta. Tässä reseptissä sitruunainen tuorejuusto ja sitruunakreemi takaavat supermehevän — ja sitruunaisen – lopputuloksen. Koristele maltillisesti tomusokerilla tai säväytä syötävillä kukilla.

Sitruunakakku italialaisittain

Tämä sitruunakakku on kaikessa yksinkertaisuudessaan uskomattoman herkullinen. Kakun rakenne on pumpulin pehmeä ja sisus aavistuksen tahmea. Pehmoinen sitruunakakku on helppo valmistaa ja siitä riittää syötävää isommallekin kahvittelijajoukolle, sillä pienempikin pala tuhtia kakkua riittää tyydyttämään makeannälän. Kuorruta jäähtynyt kakku kevyesti tomusokerilla. 

Key lime pie eli limepiirakka

Amerikkalaisten suosima kermainen key lime pie -torttu onnistuu kotimaisena versiona tavallisista limeteistä. Suomalaisen version pehmeä rahkatäyte maistuu vahvasti limetille, sillä täytteeseen käytetään sekä hedelmän mehu että kuoriraaste. Voit vaihtaa täytteen vaniljarahkan esimerkiksi sitruunarahkaan, jos toivot piiraan saavan lisäpotkua myös muista sitruksista. Piirakka kannattaa tehdä hyvissä ajoin, sillä se maistuu kaikkein parhaalta jääkaappikylmänä. Sitruunan ystävä kokeilee myös suussasulavaa sitruunapiirakkaa.

Sitruunajuustokakku kinuskisella twistillä

Sitruuna-kinuskijuustokakun salaisuus piilee valmiissa kinuskikreemissä ja sitruunatuorejuustossa. Helpossa keksipohjassa maistuu kardemumman lempeä lämpö. Koska kakun täytteen kuuluukin olla rakenteeltaan pehmoinen, sen valmistamiseen ei tarvita liivatetta. Jos kakku kuitenkin joutuu odottelemaan pöydällä pidemmän aikaa, voit lisätä täytteeseen kolme liivatelehteä, jotka on liotettu ruokalusikalliseen sitruunamehua.  

Appelsiini-suklaapalat 

Suklaa on monien mielestä appelsiinin paras ystävä. Tässä reseptissä mehevän suklainen brownie-pohja kuorrutetaan appelsiinirahkalla ja -tuorejuustolla ja viimeistellään rouhitulla suklaalla sekä appelsiininkuorella. Jaffa-keksin makuinen leivonnainen on helppo tehdä uunivuoassa vaikkapa arki-iltana, ja se säilyy hyvänä myös seuraavaan päivään.


Search