Siirry sisältöön
Ruokavinkit

Näin valmistuu täydellinen brunssi 

Dutch baby eli hollantilainen pannukakku

Haluaisitko tietää aina toimivan brunssin kaavan? Keräsimme avuksesi kuuden reseptin kokonaisuuden, jonka kokkaamalla onnistut joka kerta. 

Kahvia ja teetä, tuoremehuja ja lasillinen kuohuvaa – herkullisen brunssin perinteisiä rakennuspalikoita kaikki. Muuten brunssin tarjoiluja suunniteltaessa tyyli on vapaa ja vaihtoehtoja loputtomasti. Hyvä kokonaisuus on helppo muodostaa, kun katat tarjolle ainakin kananmunia, suolaista piirakkaa, hedelmiä ja leipää. 

Suolainen piirakka starttaa brunssin 

Mehevän juustoinen savulohi-quiche on suolaisten piirakoiden klassikko ja maistuu brunssipöydässä niin kylmänä kuin lämpimänäkin. Piiraan ihanan pehmeä pohja on gluteeniton ja valmistuu näppärästi perunasosejauheen avulla. Lämminsavulohen lisäksi lempeää makua tuovat cheddar-juusto sekä yrteillä maustettu crème fraîche. Voit koristella piirakan makusi mukaan tuoreilla yrteillä ja säästää niistä osan shakshukan päälle.  

Shakshuka lämmittää mielen ja kielen 

Kananmunat kuuluvat jokaiselle brunssille, ja lämmin shakshuka onkin kananmunaruokien ehdotonta aatelia. Hurmaava herkku on kotoisin Lähi-idästä, josta se on viime vuosina levinnyt trendiruokalajina maailmalle. Kananmunat kypsyvät suloisen pehmeiksi mehevän mausteisessa tomaattimuhennoksessa, johon voi dipata esimerkiksi uunituoreita sämpylöitä. Tarjoiluastiaakaan ei tarvitse miettiä erikseen, sillä voit tarjoilla shakshukan höyryävän kuumana suoraan padasta.  

Siemensämpylät maistuvat kaikille 

Mikään ei kerro välittämisestä paremmin kuin itse leivottu leipä. Uunituoreet sämpylät ilahduttavat brunssivieraita, eikä sämpylöiden tekoonkaan tarvitse kuluttaa liiemmin aikaa, kun pyöräytät taikinan edellisenä iltana. Superhelppo taikina sekoitetaan lusikalla ja jätetään yön yli huoneenlämpöön tekeytymään. Sämpylät saavat olla rustiikkisen näköisiä, joten pyörittelyä ei vaadita, vaan taikinan voi muotoilla pötköksi ja paloitella rouheasti veitsellä. Tarjoa sämpylöiden kanssa muutamaa erilaista tuorejuustoa, viipaloituja vihanneksia ja leikkeleitä, joista jokainen voi koota mieleisensä sämpylän.  

Tuorepuuro hellii vatsaa 

Tuorepuuro on monipuolinen, kuitupitoinen ja maistuva tarjottava, jonka täytteitä voi vaihtaa oman maun ja sesongin mukaan. Keväiseen puuroon sopii etenkin aurinkoisen raikas sitruuna, kun taas kesällä puuro kannattaa höystää kotimaisilla marjoilla ja syksyinen puuro saa lempeää makua omenoista. Voit tuunata puuron makua helposti valmiiksi maustettujen rahkojen avulla ja tehdä brunssipöytään vaikka muutamankin eri makuisen puuron. Puuron voi valmistaa hyvin etukäteen jääkaappiin odottelemaan ja nostaa brunssipöytään kauniissa annosmaljoissa.

Hedelmäsalaatti raikastaa kattauksen 

Tarjoa brunssin hedelmälajitelma pienellä tvistillä ja marinoi hedelmät tujauksessa kookoslikööriä. Kauho hedelmien kaveriksi myös pallot jäätelöä. Saat kattaukseen lisäväriä, kun tarjoat hedelmäsalaatin ja jäätelön tyhjäksi koverretuista hedelmien kuorista.

Dutch baby päättää brunssin makeaan yllätykseen 

Oletko jo kokeillut dutch babya eli uunissa paistettavaa hollantilaista pannukakkua? Se sopii täydellisesti brunssin makeaksi herkuksi ja tuodaan pöytään suoraan kuumalla pannulla. Voit tupsauttaa pannarin päälle tomusokeria ja tarjoilla sen tuoreiden marjojen sekä vaniljakastikkeen kanssa. Päälle sopii mainiosti myös yllä olevan reseptin hedelmäsalaatti ja jäätelö.  


Search