Siirry sisältöön
Sesonki

Vapun täydellinen herkkukattaus yhdistää uutta ja vanhaa 

Tututkin vappuruoat pääsevät loistamaan aivan uudella tavalla, kun tuunaat ne vielä astetta makoisammiksi. Näitä himottavia herkkuja on pakko päästä maistamaan! 

Nakit, perunasalaatti ja munkit kuuluvat vappuun kuin vappuun, satoi tai paistoi. Tänä vappuna perinteinen kolmikko tehdään ihan uudella tavalla. Perunat paahdetaan uunissa ihanan rapeiksi, munkkien sisään sipaistaan mehevä sitruunatäyte ja nakit piilotetaan parsatäytteisten voitaikinakuorten sisään. Vappumenu viimeistellään ruokaisalla pastasalaatilla ja raikkaan aurinkoisella sitruunapiirakalla. 

Rapea perunasalaatti 

Perunasalaatti on ihana vappuklassikko, josta löytyy versioita joka makuun. Tässä aivan erityisen herkullisessa kirkkaassa perunasalaatissa keitetyt, ronskisti lytätyt ja uunissa rapeaksi paistetut perunat pyöritellään sitruunaisessa mausteöljyssä ja viimeistellään salaattijuustolla. Paahtaminen tuo perunoihin mukavaa makeutta ja tekee niistä vastustamattoman pehmeitä sisältä. 

Munkki-maritozzo 

Tämän vapun söpöimmät munkit viimeistellään hittipulla maritozzon tavoin maustetulla kermavaahdolla. Herkkupalat valmistuvat supernopeasti – täytä valmiit minimunkit lemon curd –kermavaahdolla, jonka vispaat käden käänteessä valmiin sitruunakreemin avulla. Jos haluat panostaa, voit tehdä minimunkit nopeasti itse pikamunkkien ohjeella.  

Välimeren orzo-pastasalaatti 

Tunnetko jo orzon, salaateissa ja risotoissa villitsevän ja riisiä muistuttavan trendipastan? Pikku pastajyväset sopivat täydellisesti vapun pastasalaattiin. Oliivit, persilja ja salaattijuustomuru tuovat salaattiin tuulahduksen Välimereltä. Ruokalajin juju ovat kuivatut viikunat, joiden makeus täydentää juuri sopivasti suolaisia makuja.  

Kesäiset nakkipiilot 

Nakkipiilot ovat kaikenikäisten kestosuosikkeja. Vappuversio tutusta juhlanaposteltavasta sisältää myös satokauden parsaa, aurinkokuivattuja tomaatteja sekä ripauksen seesaminsiemeniä. Lehtevät ja rapeat sormisyötävät katoavat juhlissa nopeasti parempiin suihin, joten niitä kannattaa tehdä tarjolle reilu satsi. Vaihtamalla nakit kasvisnakkeihin muunnat koko menun näppärästi kasvissyöjille sopivaksi.  

Helppo sitruunapiirakka 

Sitruuna-marenkipiiras on helppo mutta juuri sopivan juhlava tarjottava vappuhulinoihin. Klassinen sitruunapiirakka valmistuu vain muutamasta raaka-aineesta, joten voit tehdä niitä kätevästi vaikka useamman vieraiden määrän mukaan. Tarvitset vain valmiita muropohjia, sitruunakreemiä, lorauksen kermaa ja valmiita marenkeja. Koristelukin onnistuu nopeasti tuoreilla tai pakastekuivatuilla marjoilla.  

Kolme vaihtoehtoa simasuille 

Vappuherkkujen kanssa on ehdottomasti tarjoiltava myös kotitekoista simaa. Perinteisen siman valmistus vie huoneenlämmössä kolmisen päivää ja jääkaapissa noin viikon. Klassikkoreseptillä valmistetun siman lisäksi kannattaa kokeilla myös sitruunaisen raikasta omena-inkiväärisimaa. Jos unohdit laittaa siman pöhisemään hyvissä ajoin, saat tehtyä mainion simankorvikkeen noin vartissa omenamehusta, sitruunalimonadista ja muutamasta mausteesta.  


Search