Siirry sisältöön
Keittiössä nyt

Millaista viiniä voileipäkakkujen kanssa?

Millaista viiniä voileipäkakkujen kanssa?

Voileipäkakku on tärkeä osa perinteisiä suomalaisia juhlia. Mutta millaista viiniä kannattaa valita voileipäkakkujen kaveriksi? Tutustu asiantuntijan vinkkeihin ja poimi talteen täsmäsuositukset suosituimmille voileipäkakuille.

Voileipäkakku on näyttävä, herkullinen ja ruokaisa tarjottava – ja mainettaan helppotekoisempi. Mutta mitä juhlien suosikkisuolaisen kaveriksi kaataisi lasiin?

Voileipäkakkujen viinivalinnoissa kannattaa ottaa huomioon paitsi voileipäkakkujen täyte, myös se, että usein suhteellisen rasvaiselle kakulle valitsee riittävän hapokkaan viinin. Viinin maku ja voimakkuus eivät myöskään saa peittää voileipäkakun makumaailmaa alleen.

– Hyvä nyrkkisääntö viinivalinnalle on kuiva tai puolikuiva hapokkaan hedelmäinen valko- tai kuohuviini, kertoo Viinimaan viiniasiantuntija Markus Sillanpää.

– Jos haluaa nauttia punaviiniä esimerkiksi lihatäytteisen voileipäkakun kanssa, kannattaa valita kepeä ja mukavan hapokas Pinot Noir -rypäleestä valmistettu kevyt punaviini. Lihaisallekin voileipäkakulle toimii melkeinpä parhaiten marjaisan ryhdikäs ja trendikäs roseekuohuviini kuten Pongracz Rosé Brut.

Viini voileipäkakulle

Search