Siirry sisältöön
Viisi vinkkiä kotitalousjätteen vähentämiseen
Keittiössä nyt

Viisi vinkkiä kotitalousjätteen vähentämiseen

Viisi vinkkiä kotitalousjätteen vähentämiseen

Taas roskis täynnä? Keittiön roskakoriin päätyvä jäte koostuu monesti ruokapakkausten lisäksi syömättä jääneestä ruoasta ja hedelmien sekä vihannesten kuorista. Listasimme vinkkejä kohti zero waste -keittiötä.

Haluatko vähentää keittiöjätteen määrää? Onnistuu! Suunnittelemalla kauppareissuja paremmin ja muuttamalla arkisia tapoja voit helposti vähentää kotitalousjätteen määrää. Hävikitöntä zero waste -elämää voi lähestyä pienin askelin.

1. Hyvin suunniteltu = puoliksi tehty

Suunnitteletko jo viikon ruoat etukäteen? Hyvä kikka saada ennakointi toimimaan on varata kerran viikossa hetki aterioiden suunnittelulle. Samalla voi laatia kauppalistan ja tilata raaka-aineet verkosta tai lähteä kauppareissulle. Valiolta löytyy inspiraatiota kaipaaville valmis ja viikottain vaihtuva ruokalista.

Kun suunnittelet ruoat etukäteen, voit miettiä myös, miten hyödynnät raaka-aineet kokonaan. Jos kastikkeeseen kuluu puolet tomaattimurskapurkista, toisen puolen voi käyttää pizzaan.

Myös leivonnassa ylijäävät keltuaiset tai valkuaiset voi hyödyntää. Jos aiot herkutella esimerkiksi marengilla, ylijäävistä keltuaisista voi tehdä hollandaise- tai bearnaisekastikkeen, ihanan crème brûléen tai kirpeän lemon curd -sitruunatahnan.

Tip icon

Näin hävikkiä vältetään Valio Koekeittiössä

Tiesitkö, että Valion reseptit suunnitellaan hävikkiä välttäen? Ettei jääkaappiin jää turhia jämiä, resepteihin pyritään aina käyttämään kokonainen pakkaus, olipa se purkillinen kermaa tai pussillinen juustoraastetta.

Search