Bearnaise kastike

Bearnaise kastike

30 min
keskitaso
268 kcal / 100g
5
8

Bearnaise kastike on yksi ranskalaisen keittiön peruskastikkeista. Se on muunnos Hollandaise kastikkeesta ja maustetaan tyypillisesti rakuunalla.

Ainekset

6 annosta

Mausteliemi

3
salottisipulia hienonnettuna
1 ½ dl
valkoviinietikkaa
1 ½ dl
kuivaa valkoviiniä
5
kokonaista valkopippuria
1 dl
tuoretta persiljaa hienonnettuna

Bearnaise kastike

6 rkl
maustelientä
5
keltuaista
250 g
1
sitruunan mehu
1 rkl
rakuunaa hienonnettuna
1 rkl
kirveliä hienonnettuna

Ohje

  1. Mausteliemi

  2. Yhdistä kaikki aineet keskenään ja keitä nesteen määrä puoleen.
  3. Bearnaise kastike

  4. Sekoita mausteliemi ja munat keskenään vesihauteessa. Kuumenna.
  5. Kun seos alkaa saostua ota kulho pois hauteesta ja jatka sekoittamista. Lisää joukkoon voi ohuena nauhana kokoajan sekoittaen.
  6. Mausta.
  7. Tarjoa Bearnaise kastiketta esim. paistetun tai grillatun lihan tai uppomunien kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
268 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
1 g
Rasva
26 g
Suola
0,4 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
37 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (8)

Nimetön15.1.2018 kello 3:54
Meinaan tehdä sian ihralla saman ja pistän vain 1tl etikkaa ja omenaviini sellaista
Nimetön5.11.2017 kello 15:46
Aivan liikaa etikkaa, onnistuin kuitenkin pelastamaan sokerilla.
Nimetön24.9.2017 kello 21:20
Lukekaa ohje huolellisemmin, valkoviinietikkaa tulee lopulliseen kastikkeeseen tosi pieni määrä jos noudatatte ohjetta ja laitatte maustelientä kastikkeeseen vain sen 6rkl mikä oli kehoitettukin.