Bearnaise kastike

Bearnaise kastike

Bearnaise kastike on yksi ranskalaisen keittiön peruskastikkeista. Se on muunnos Hollandaise kastikkeesta ja maustetaan tyypillisesti rakuunalla.

0
30 min
keskitaso
268 kcal / 100g
5
10

Ainekset6 annosta

6 annosta

Mausteliemi

3
salottisipulia hienonnettuna
1 ½ dl
valkoviinietikkaa
1 ½ dl
kuivaa valkoviiniä
5
kokonaista valkopippuria
1 dl
tuoretta persiljaa hienonnettuna

Bearnaise kastike

6 rkl
maustelientä
5
keltuaista
250 g
1
sitruunan mehu
1 rkl
rakuunaa hienonnettuna
1 rkl
kirveliä hienonnettuna

Ohje

  1. Mausteliemi

  2. Yhdistä kaikki aineet keskenään ja keitä nesteen määrä puoleen.
  3. Bearnaise kastike

  4. Sekoita mausteliemi ja munat keskenään vesihauteessa. Kuumenna.
  5. Kun seos alkaa saostua ota kulho pois hauteesta ja jatka sekoittamista. Lisää joukkoon voi ohuena nauhana kokoajan sekoittaen.
  6. Mausta.
  7. Tarjoa Bearnaise kastiketta esim. paistetun tai grillatun lihan tai uppomunien kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
268 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
1 g
Rasva
26 g
Tyydyttynyt rasva
14 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,4 g
Kalsium
37 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)