Kukkakaalimuhennos

Kukkakaalimuhennos

Kukkakaalimuhennos on kesäinen lisäke monille liha- ja kalaruoille. Kukkakaalista voit käyttää myös vihreät lehtiosat, jolloin hävikkiä ei tule paljoa ja muhennos ilahduttaa silmää.

Ainekset4 annosta

4 annosta
1 (n. 650 g)
kukkakaali
1 prk (2,5 dl)
2 - 3 rkl
hienonnettua ruohosipulia

Ohje

  1. Puhdista kukkakaali. Poista kanta.
  2. Hienonna kukkaalin lehdet. Paloittele kukkakaalin kukinnot.
  3. Lisää kukkakaalin kukinnot kattilaan. Kaada päälle ruokakerma. Keitä kannen alla välillä sekoittaen n. 8 min.
  4. Lisää lehdet ja kypsennä vielä pari min.
  5. Viimeistele tuoreella ruohosipulilla.
  6. Tarjoa aterian lisukkeena esim. grillivartaiden, lihapullien tai paistetun kalan kanssa.
Vinkki

Vinkki

Tarjoa kukkakaalimuhennos valurautapannusta.
Lisukkeeksi
Lihavartaat
40 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
55 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
3 g
Rasva
4 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,4 g
Kalsium
53 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›