Kukkakaalimuhennos

Kukkakaalimuhennos

20 min
helppo
55 kcal / 100g
2
3

Kukkakaalimuhennos on kesäinen lisäke monille liha- ja kalaruoille. Kukkakaalista voit käyttää myös vihreät lehtiosat, jolloin hävikkiä ei tule paljoa ja muhennos ilahduttaa silmää.

Ainekset

4 annosta
1 (n. 650 g)
kukkakaali
1 prk (2,5 dl)
2 - 3 rkl
hienonnettua ruohosipulia

Ohje

  1. Puhdista kukkakaali. Poista kanta.
  2. Hienonna kukkaalin lehdet. Paloittele kukkakaalin kukinnot.
  3. Lisää kukkakaalin kukinnot kattilaan. Kaada päälle ruokakerma. Keitä kannen alla välillä sekoittaen n. 8 min.
  4. Lisää lehdet ja kypsennä vielä pari min.
  5. Viimeistele tuoreella ruohosipulilla.
  6. Tarjoa aterian lisukkeena esim. grillivartaiden, lihapullien tai paistetun kalan kanssa.

Vinkki

Tarjoa kukkakaalimuhennos valurautapannusta.
Lisukkeeksi
Lihavartaat
40 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
55 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
3 g
Rasva
4 g
Suola
0,4 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
53 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (3)

ValioAnna Koekeittiöltä30.8.2017 kello 14:23
Hei, muhennokseen ei tarvitse laittaa vettä, mutta kypsennyksen aikana on tärkeää muistaa käyttää kantta.
Nimetön28.8.2017 kello 21:09
Hei vaan. Kun lisätään kukinnot kattilaan ja kaadetaan kerma päälle, jonka jälkeen keitetään, niin eikö käytetä vettä?
Nimetön25.8.2013 kello 13:36
nami nami olipa hyvää