Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Kukkakaalimuhennos

Kukkakaalimuhennos on kesäinen lisäke monille liha- ja kalaruoille. Kukkakaalista voit käyttää myös vihreät lehtiosat, jolloin hävikkiä ei tule paljoa ja muhennos ilahduttaa silmää.

Kukkakaalimuhennos
Kukkakaalimuhennos

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 (n. 650 g) kukkakaali
  • 1 prk (2,5 dl)
    Valio ruokakermaa Kolme juustoa
    Laktoositon Valio ruokakerma kolme juustoa sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Se kestää hyvin kuumennusta…
    Valio ruokakerma 2,5 dl kolme juustoa UHT laktoositon
  • 2-3 rkl hienonnettua ruohosipulia

Ohje

  1. Puhdista kukkakaali. Poista kanta.
  2. Hienonna kukkaalin lehdet. Paloittele kukkakaalin kukinnot.
  3. Lisää kukkakaalin kukinnot kattilaan. Kaada päälle ruokakerma. Keitä kannen alla välillä sekoittaen n. 8 min.
  4. Lisää lehdet ja kypsennä vielä pari min.
  5. Viimeistele tuoreella ruohosipulilla.
  6. Tarjoa aterian lisukkeena esim. grillivartaiden, lihapullien tai paistetun kalan kanssa.

Tarjoiluvinkki

  1. Tarjoa kukkakaalimuhennos valurautapannusta.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 55 kcal
Proteiini 2,3 g
Hiilihydraatti 2,7 g
Rasva 3,5 g
Tyydyttynyt rasva 2 g
Ravintokuitu 1,5 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search