
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Yhteensä
30 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva kokkaaja
Arvostele
2
tähteä viidestä
1 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaKalaliemi
- 1 kirjolohen perkeet
- 2 sipulia
- 1 (250 g) palsternakka
- 200 g juuriselleriä
- 150 g purjo
-
30 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 2½ l vettä
- 10 kokonaista valkopippuria
- 10 kokonaista mustapippuria
- 8 laakerinlehteä
- 1 nippu tuoretta tilliä
- 1½ tl suolaa
Jaa resepti
Ohje
- Puhdista sipulit ja juurekset: mikäli kuoret ovat siistejä ja mullattomia, niitä ei tarvitse kuoria. Paloittele reilun kokoisiksi paloiksi.
- Sulata voi isossa kattilassa. Kuullota juurekset. Lisää kalan perkeet (pää kidukset poistettuna, ruodot ja nahka) kattilaan.
- Lisää vesi. Kuumenna kiehuvaksi. Kuori vaahto huolellisesti liemen pinnalta reikäkauhalla. Lisää mausteet ja tillien varret. Säästä tillin lehdet esim. kalakeiton pinnalle, kääri ne kosteaan talouspaperiin ja säilytä jääkaapissa tai pakasta.
- Anna liemen kiehua 25 - 30 min. Siivilöi.
- Kalaliemi säilyy jääkaapissa muutaman päivän ajan. Liemen voi myös pakastaa.
- Käytä kalalientä esim. kalakeittoon, kalapatoihin tai kalan kastikkeisiin.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
19 kcal
Proteiini
0,8 g
Hiilihydraatti
1,2 g
Rasva
1,1 g
Tyydyttynyt rasva
0,5 g
Ravintokuitu
0,7 g
Suola
0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa