Kalaliemi

Kalaliemi
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Kalaliemi

Kalaliemen keittäminen on helppoa ja kohtuullisen nopeaa. Liemeen voi hyödyntää ylijääneitä ja jo hieman nuupahtaneita juureksia.

Valmistusaika

Työaika
30 min
Yhteensä
30 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset2 l

2 l

Kalaliemi

yhden
kirjolohen perkeet
2 (200 g)
sipulia
1 (250 g)
palsternakka
pala (200 g)
juuriselleriä
puolikas (150 g)
purjo
2 rkl
2 ½ l
vettä
10
kokonaista valkopippuria
10
kokonaista mustapippuria
8
laakerinlehteä
nippu
tuoretta tilliä
1 ½ tl
suolaa

Ohje

  1. Puhdista sipulit ja juurekset: mikäli kuoret ovat siistejä ja mullattomia, niitä ei tarvitse kuoria. Paloittele reilun kokoisiksi paloiksi.
  2. Sulata voi isossa kattilassa. Kuullota juurekset. Lisää kalan perkeet (pää kidukset poistettuna, ruodot ja nahka) kattilaan.
  3. Lisää vesi. Kuumenna kiehuvaksi. Kuori vaahto huolellisesti liemen pinnalta reikäkauhalla. Lisää mausteet ja tillien varret. Säästä tillin lehdet esim. kalakeiton pinnalle, kääri ne kosteaan talouspaperiin ja säilytä jääkaapissa tai pakasta.
  4. Anna liemen kiehua 25 - 30 min. Siivilöi.
  5. Kalaliemi säilyy jääkaapissa muutaman päivän ajan. Liemen voi myös pakastaa.
  6. Käytä kalalientä esim. kalakeittoon, kalapatoihin tai kalan kastikkeisiin.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
19 kcal
Proteiini
1 g
Hiilihydraatit
1 g
Rasva
1 g
Tyydyttynyt rasva
0 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,3 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›