Siirry sisältöön
Kalakeitto itse tehdyllä liemellä

Kalakeitto itse tehdyllä liemellä

Kalaliemen keittäminen itse on varsin helppoa ja se kannattaa, sillä keitosta tulee todella maukas ja lempeä. Jos kalan fileointi tuntuu haastavalta, palvelutiskien myyjät fileoivat kalat mielellään pyydettäessä.

Kalakeitto itse tehdyllä liemellä

Ainekset

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Kalaliemi

  • 1 (n. 1 kg) kokonainen kirjolohi
  • 2 sipulia
  • 1 (250 g) palsternakka
  • 200 g juuriselleriä
  • 150 g purjoa
  • 30 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 2½ l vettä
  • 10 kokonaista valkopippuria
  • 10 kokonaista mustapippuria
  • 8 laakerinlehteä
  • 1 nippu tuoretta tilliä
  • 1½ tl suolaa

Kalakeittoon

  • 1 kg kiinteää perunaa
  • 2 sipulia
  • ½ tl suolaa
  • 2 dl
    Valio kuohukermaa
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 2 dl

Ohje

  1. Poista kirjolohesta kidukset. Fileoi kala nahattomaksi.
  2. Puhdista sipulit ja juurekset: mikäli kuoret ovat siistejä ja mullattomia, niitä ei tarvitse kuoria. Paloittele reilun kokoisiksi paloiksi.
  3. Sulata voi isossa kattilassa. Kuullota juurekset. Lisää kalan perkeet (pää, ruodot ja nahka) kattilaan.
  4. Lisää vesi. Kuumenna kiehuvaksi. Kuori vaahto huolellisesti liemen pinnalta reikäkauhalla. Lisää mausteet ja tillien varret. Säästä tillin lehdet keiton pinnalle, kääri ne kosteaan talouspaperiin ja säilytä jääkaapissa.
  5. Anna liemen kiehua 25 - 30 min. Mausta lopuksi suolalla. Siivilöi.
  6. Liemen kiehuessa kuori perunat ja sipulit. Kuutioi perunat ja hienonna sipulit. Ripottele suola kirjolohifileiden pinnalle. Paloittele fileet.
  7. Kuumenna kattilassa voi. Kuullota sipuli ja perunat. Lisää siivilöity kalaliemi.
  8. Anna kiehua n. 10 min, kunnes perunat ovat kypsiä. Lisää kala ja kuohukerma. Kuumenna kiehuvaksi.
  9. Hienonna pinnalle runsaasti tuoretta tilliä.
  10. Tarjoa ruisleivän kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 53 kcal
Proteiini 2,6 g
Hiilihydraatti 3,8 g
Rasva 2,9 g
Tyydyttynyt rasva 1,2 g
Ravintokuitu 0,6 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search