Kalakeitto itse tehdyllä liemellä

Kalakeitto itse tehdyllä liemellä

45 min
keskitaso
53 kcal / 100g
0
3

Kalaliemen keittäminen itse on varsin helppoa ja se kannattaa, sillä keitosta tulee todella maukas ja lempeä. Jos kalan fileointi tuntuu haastavalta, palvelutiskien myyjät fileoivat kalat mielellään pyydettäessä.

Ainekset

8 annosta

Kalaliemi

1 (n. 1 kg)
kokonainen kirjolohi
2 (200 g)
sipulia
1 (250 g)
palsternakka
pala (200 g)
juuriselleriä
pala (150 g)
purjosipulia
2 rkl
2 ½ l
vettä
10
kokonaista valkopippuria
10
kokonaista mustapippuria
8
laakerinlehteä
nippu
tuoretta tilliä
1 ½ tl
suolaa

Kalakeittoon

1 kg
kiinteää perunaa
2 (200 g)
sipulia
½ tl
suolaa
2 dl

Ohje

  1. Poista kirjolohesta kidukset. Fileoi kala nahattomaksi.
  2. Puhdista sipulit ja juurekset: mikäli kuoret ovat siistejä ja mullattomia, niitä ei tarvitse kuoria. Paloittele reilun kokoisiksi paloiksi.
  3. Sulata voi isossa kattilassa. Kuullota juurekset. Lisää kalan perkeet (pää, ruodot ja nahka) kattilaan.
  4. Lisää vesi. Kuumenna kiehuvaksi. Kuori vaahto huolellisesti liemen pinnalta reikäkauhalla. Lisää mausteet ja tillien varret. Säästä tillin lehdet keiton pinnalle, kääri ne kosteaan talouspaperiin ja säilytä jääkaapissa.
  5. Anna liemen kiehua 25 - 30 min. Mausta lopuksi suolalla. Siivilöi.
  6. Liemen kiehuessa kuori perunat ja sipulit. Kuutioi perunat ja hienonna sipulit. Ripottele suola kirjolohifileiden pinnalle. Paloittele fileet.
  7. Kuumenna kattilassa voi. Kuullota sipuli ja perunat. Lisää siivilöity kalaliemi.
  8. Anna kiehua n. 10 min, kunnes perunat ovat kypsiä. Lisää kala ja kuohukerma. Kuumenna kiehuvaksi.
  9. Hienonna pinnalle runsaasti tuoretta tilliä.
  10. Tarjoa ruisleivän kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
53 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
3 g
Suola
0,2 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
26 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)