
Valmistusaika
Aktiivinen
45 min
Yhteensä
45 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
Arvostele
3
tähteä viidestä
2 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaKalaliemi
- 1 (n. 1 kg) kokonainen kirjolohi
- 2 sipulia
- 1 (250 g) palsternakka
- 200 g juuriselleriä
- 150 g purjoa
-
30 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 2½ l vettä
- 10 kokonaista valkopippuria
- 10 kokonaista mustapippuria
- 8 laakerinlehteä
- 1 nippu tuoretta tilliä
- 1½ tl suolaa
Kalakeittoon
- 1 kg kiinteää perunaa
- 2 sipulia
- ½ tl suolaa
-
2 dl
Valio kuohukermaaValio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
Jaa resepti
Ohje
- Poista kirjolohesta kidukset. Fileoi kala nahattomaksi.
- Puhdista sipulit ja juurekset: mikäli kuoret ovat siistejä ja mullattomia, niitä ei tarvitse kuoria. Paloittele reilun kokoisiksi paloiksi.
- Sulata voi isossa kattilassa. Kuullota juurekset. Lisää kalan perkeet (pää, ruodot ja nahka) kattilaan.
- Lisää vesi. Kuumenna kiehuvaksi. Kuori vaahto huolellisesti liemen pinnalta reikäkauhalla. Lisää mausteet ja tillien varret. Säästä tillin lehdet keiton pinnalle, kääri ne kosteaan talouspaperiin ja säilytä jääkaapissa.
- Anna liemen kiehua 25 - 30 min. Mausta lopuksi suolalla. Siivilöi.
- Liemen kiehuessa kuori perunat ja sipulit. Kuutioi perunat ja hienonna sipulit. Ripottele suola kirjolohifileiden pinnalle. Paloittele fileet.
- Kuumenna kattilassa voi. Kuullota sipuli ja perunat. Lisää siivilöity kalaliemi.
- Anna kiehua n. 10 min, kunnes perunat ovat kypsiä. Lisää kala ja kuohukerma. Kuumenna kiehuvaksi.
- Hienonna pinnalle runsaasti tuoretta tilliä.
- Tarjoa ruisleivän kanssa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
53 kcal
Proteiini
2,6 g
Hiilihydraatti
3,8 g
Rasva
2,9 g
Tyydyttynyt rasva
1,2 g
Ravintokuitu
0,6 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa