Siirry sisältöön
Persimon

Raaka-aine

Persimon hurmaa herkullisuudellaan

Lempeän makuinen persimon on lunastanut paikkansa suomalaisten kotikeittiöissä, eikä suotta. Monipuolinen hedelmä toimii makeutensa ansiosta paitsi suolaisissa ruoissa, myös jälkiruoissa ja leivonnassa.

Persimon taipuu suolaiseen ja makeaan

Loppuvuoden makea sesonkihedelmä maistuu sellaisenaan, mutta toimii erinomaisesti niin salaateissa, pastoissa, juustotarjottimella kuin leivonnassakin.

Erityisen hyvin persimon maistuu kypsytettyjen juustojen makuparina. Juustolla ryyditetty persimonsalaatti onkin muodostunut loppuvuoden juhlien klassikoksi. Ruokaisampi vaihtoehto on raastetusta persimonista valmistuva herkullinen risotto, sekä paahdetuista persimoneista ja AURA®-juustosta syntyvä simppeli pasta. Juustotarjottimella persimon maistuu simppelisti viipaloituna, mutta Satokausikalenterin persimonhilloke nostaa hedelmän täysin uudelle tasolle.

Jos haluat kokeilla persimonia leivonnassa, hulppea persimonkakku on maistamisen arvoinen herkku. Kakku viimeistellään kanelisessa siirapissa marinoiduilla persimonviipaleilla.

Tip icon

Tiesitkö tätä?

Virallisesti persimonit eivät ole hedelmiä vaan marjoja. Persimoneja kuitenkin käytetään tavallisesti kuin hedelmiä, joten siksi puhumme niistä tässäkin tekstissä hedelminä.


Search