Siirry sisältöön
Reseptiyhteistyö

Satokausikalenterin luomujuustotarjotin

Juustotarjottimelle sopivat hyvin raikkautta ja makeutta tuovat sesongin hedelmät. Keitimme juustoille kaveriksi persimonhilloketta sekä mustapippurilla maustettua päärynäkompottia. Hillokkeiden valmistus on todella helppoa, mutta ne tekevät vieraisiin suuren vaikutuksen. Valitse juustotarjottimelle kolme-neljä erilaista juustoa. Näin jokaiselle on lemppari.

Satokausikalenterin luomujuustotarjotin
Satokausikalenterin luomujuustotarjotin

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Luomujuustojen tarjotin

  • 0 kg Valio Luomu™ maasdam juustoa
  • 0 kg Valio Luomu™ gouda juustoa
  • 0 kg Valio Luomu™ kermajuustoa
  • 0 kg klementiiniä
  • 0 kg granaattiomenan siemeniä
  • 0 kg viikunoita
  • 0 kg suolakeksejä
  • 0 kg kivettömiä oliiveja
  • 0 kg saksanpähkinöitä
  • 0 kg rosmariinia

Persimonhilloke

Päärynä-mustapippurikompotti

  • 1 kypsä päärynä
  • 1 vaniljatanko
  • ½ tl mustapippuria rouhittuna
  • 2 kokonaista neilikkaa
  • ¾ dl ruokokidesokeria
  • 2 rkl vettä

Ohje

Luomujuustojen tarjotin

  1. Leikkaa juustot valmiiksi suupaloiksi tai jätä kokonaisiksi. Varaa kokonaisille juustoille veitset leikkaamista varten. Juustot kannattaa ottaa huoneenlämpöön noin tuntia ennen tarjoilua.
  2. Kasaa juustot ja muut tykötarpeet näyttävästi tarjottimelle. Varaa hilloille lusikat ja muille lisukkeille pikkuhaarukat. Koristele tarjotin rosmariinin oksilla.

Persimonhilloke

  1. Kuori ja paloittele persimonit. Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja keitä noin 15 minuuttia.
  2. Poista vaahto hillon pinnalta ja purkita.

Päärynä-mustapippurikompotti

  1. Kuori päärynät, poista siemenet ja leikkaa päärynät kuutioiksi. Halkaise vaniljatanko pituussuunnasa ja raaputa siemenet irti veitsen avulla.
  2. Laita kaikki ainekset, myös vaniljatangon puolikkaat, kattilaan ja keitä kompottia noin viisi minuuttia.
  3. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Katso lisää reseptejä


Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 130 kcal
Proteiini 0,4 g
Hiilihydraatti 30,2 g
Rasva 0,2 g
Tyydyttynyt rasva 0 g
Ravintokuitu 1,7 g
Suola 0 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • Valio Luomu™ maasdam juustoa
  • Valio Luomu™ gouda juustoa
  • Valio Luomu™ kermajuustoa
  • klementiiniä
  • granaattiomenan siemeniä
  • viikunoita
  • suolakeksejä
  • kivettömiä oliiveja
  • saksanpähkinöitä
  • rosmariinia
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search