Mikä ihmeen maitohappobakteeri?

Suolistossa on valtava määrä bakteereita. Suurin osa suoliston bakteereista on elimistön kannalta hyödyllisiä. Jokaisen suolistossa on kuitenkin myös bakteereita, jotka muuttuvat haitallisiksi, jos bakteerien määrä kasvaa liian suureksi. 

Mitä maitohappobakteerit ovat? 

Maitohappobakteerit ovat bakteereita, jotka tuottavat hiilihydraateista käymistuotteinaan maitohappoa. Maitohappobakteereita käytetään hapattajina maitotuotteiden valmistuksessa mutta myös monissa muissa elintarvikkeissa. 

Lactobacillus rhamnosus GG maitohappobakteerin on osoitettu selviävän hengissä ruoansulatuskanavan läpi ja asettuvan väliaikaisesti suoleen. Vain harvoja mikrobeja on tutkittu kliinisissä tutkimuksissa. Maailman tutkituin maitohappobakteeri on Lactobacillus rhamnosus GG. Se on alun perin eristetty terveen ihmisen suolistosta. Lactobacillus rhamnosus GG maitohappobakteeria lisätään moniin elintarvikkeisiin kuten piimään, mehuihin, marjakeittoihin, jogurtteihin ja tehojuomiin, ja sitä myydään myös kapseleina ja tippoina.

Lactobacillus rhamnosus GG -bakteerilla on ”piiskat”, eli karvat, joilla se kiinnittyy väliaikaiseti suolistoon.

Lactobacillus rhamnosus GG -maitohappobakteeri:

  • Säilyy hengissä ruoansulatuskanavan olosuhteissa: kestää vatsahappoja, sappihappoja ja muita bakteereille epäedullisia olosuhteita
  • Tarttuu karvoillaan suoliston pintaan ja asettuu väliaikaisesti osaksi suoliston bakteeristoa

Energiatarpeesi