Ahvenanmaan pannukakku

Ahvenanmaan pannukakku
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Ahvenanmaan pannukakku

Ahvenanmaan pannukakku

Perinteinen Ahvenanmaan pannukakku valmistetaan manna- tai riisipuuroon.

Valmistusaika

Työaika
1 h
uunissa
40 min
Yhteensä
1 h 40 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
55 arvostelua

Ainekset8 annosta

8 annosta
1 l
Valio Eila® maitojuomaa 3%

tai 1 lValio täysmaitoa
1 dl
mannasuurimoita
½ dl
sokeria
1 tl
kardemummaa
75 g
Valio Eila® voita

tai 75 gValio voita
1 tl
suolaa
3
kananmunaa
2 dl
vehnäjauhoja

Tarjoiluun

1 - 2
1 dl
vadelmahilloa

Ohje

  1. Aloita pannukakun valmistaminen kuumentamalla maito kiehuvaksi.
    http://www.youtube.com/watch?v=5GwtKJFvJQU
  2. Vispaa joukkoon mannasuurimot.
  3. Keitä hiljalleen 5 min. Sekoita puuhaarukalla kypsennyksen ajan, ettei puuro pala pohjaan.
  4. Sekoita sokeri ja kardemumma ja lisää seos kattilaan.
  5. Lisää voi. Laita levy pois päältä. Peitä kattila kannella ja anna hautua 1/2 t. Mausta suolalla.
  6. Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää haaleaan puuroon. Vatkaa lopuksi joukkoon vehnäjauhot.
  7. Kaada pannukakkutaikina hyvin voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun.
  8. Paista 200 asteessa n. 40 min, kunnes pannukakku on kypsää.
  9. Tarjoa haaleana pehmeäksi vaahdoksi vatkatun kerman ja vadelmahillon kanssa.
Vinkki

Vinkki

* Tarjoa pannukakku jälkiruokana tai välipalana kahvin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
156 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
15 g
Rasva
8 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.