Ahvenanmaan pannukakku

Ahvenanmaan pannukakku

Perinteinen Ahvenanmaan pannukakku valmistetaan manna- tai riisipuuroon.

1 h 40 min
keskitaso
156 kcal / 100g
11
17

Ainekset8 annosta

8 annosta
1 l
Valio Eila® maitojuomaa 3%

tai 1 lValio täysmaitoa
1 dl
mannasuurimoita
½ dl
sokeria
1 tl
kardemummaa
75 g
Valio Eila® voita

tai 75 gValio voita
1 tl
suolaa
3
kananmunaa
2 dl
vehnäjauhoja

Tarjoiluun

1 - 2
1 dl
vadelmahilloa

Ohje

  1. Aloita pannukakun valmistaminen kuumentamalla maito kiehuvaksi.
  2. Vispaa joukkoon mannasuurimot.
  3. Keitä hiljalleen 5 min. Sekoita puuhaarukalla kypsennyksen ajan, ettei puuro pala pohjaan.
  4. Sekoita sokeri ja kardemumma ja lisää seos kattilaan.
  5. Lisää voi. Laita levy pois päältä. Peitä kattila kannella ja anna hautua 1/2 t. Mausta suolalla.
  6. Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää haaleaan puuroon. Vatkaa lopuksi joukkoon vehnäjauhot.
  7. Kaada pannukakkutaikina hyvin voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun.
  8. Paista 200 asteessa n. 40 min, kunnes pannukakku on kypsää.
  9. Tarjoa haaleana pehmeäksi vaahdoksi vatkatun kerman ja vadelmahillon kanssa.

Vinkki

* Tarjoa pannukakku jälkiruokana tai välipalana kahvin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
156 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
15 g
Rasva
8 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,5 g
Kalsium
84 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)