Äijämureke

Äijämureke

Astetta äijämpi pääruoka kätkee sisälleen pekonia, juustoraastetta ja keitettyjä kananmunia. Mureke antaa virtaa jatkoajalle venyneen ottelun loppuun saakka.

55 min
helppo
216 kcal / 100g
6
9

Ainekset6 annosta

6 annosta
800 g
naudan jauhelihaa
2
kananmunaa
1 ½ tl
suolaa
mustapippuria myllystä
1 pkt (170 g)
pekonia
1
sipuli
3 - 4
valkosipulin kynttä
1 pussi (150 g)
4
keitettyä kananmunaa
½ dl
korppujauhoja

Ohje

  1. Yhdistä jauheliha ja munat. Mausta suolalla ja pippurilla. Vaivaa, kunnes massa on tasaisesti sekoittunut.
  2. Hienonna pekoni ja kuoritut sipulit. Kuullota pannulla, kunnes pekoni on rapeaa.
  3. Laita työpöydälle leivinpaperiarkki tai iso pala tuorekelmua. Taputtele kelmun päälle jauhelihamassa tasaiseksi n. 2 cm paksuiseksi, suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä päälle pekoni-sipuliseos ja juustoraaste. Jätä 5 cm levyn reunoista ilman täytteitä.
  4. Aseta kuoritut kananmunat jonoon levyn keskelle. Kääri rullaksi alareunasta alkaen, nipistele sauma ja päädyt hyvin umpeen.
  5. Siirrä murekerulla leivinpaperin päälle uunipellille. Ripottele pinnalle korppujauho.
  6. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 30 min tai kunnes mureke on kypsä.

Vinkki

Kokeile täytteessä pekonin, sipulit ja juustoraasteen sijaan Valio Koskenlaskija Ruoka & Dippiä savupekoni. Levitä ½ - 1 prk sulatejuustoa ohjeen tavoin murekelevylle.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
216 kcal
Proteiini
17 g
Hiilihydraatit
1 g
Rasva
16 g
Tyydyttynyt rasva
7 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
1,1 g
Kalsium
88 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)