Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Aprikoosi-ome­napitkot

Aprikoosi-omenapitko sopii kahvipöytään sellaisenaan tai vaniljakastikkeen kanssa tarjottavaksi.

Aprikoosi-omenapitkot
Aprikoosi-omenapitkot

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
pitkoa
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Taikina

  • 250 g
    Valio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
    Valio Keittiön maitorahka 500 g laktoositon
  • 2½ dl
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl sokeria
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte

  • 3 isoa omenaa
  • 1 dl paistonkestävää aprikoosimarmeladia
  • 2 rkl sitruunamehua

Voiteluun

  • kananmunaa

Pinnalle

  • 2 rkl raesokeria
  • 2 rkl mantelirouhetta

Tarjoiluun

Taikina

  • 250 g Valio maitorahkaa
  • 2½ dl Valio voita
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl sokeria
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte

  • 3 isoa omenaa
  • 1 dl paistonkestävää aprikoosimarmeladia
  • 2 rkl sitruunamehua

Voiteluun

  • kananmunaa

Pinnalle

  • 2 rkl raesokeria
  • 2 rkl mantelirouhetta

Tarjoiluun

  • Valio Vanilla™ vaniljakastiketta

Ohje

  1. Sekoita rahkaan pehmeä voi. Nypi joukkoon kuivat aineet. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Muotoile taikina suorakaiteeksi ja pane se tuorekelmulla peitettynä jääkaappiin 1/2 tunniksi.
  2. Kuori ja kuutioi omenat. Lisää marmeladi ja sitruunamehu.
  3. Kauli taikina 3 - 4 mm:n paksuiseksi levyksi (36 x 36 cm). Jaa levy kahteen osaan. Lusikoi täyte pituussuunnassa keskelle levyä.
  4. Leikkaa reunoille jäävä taikina parin cm:n levyisiksi nauhoiksi. Nosta taikinanauhat täytteen päälle vuorotellen ristikkäin.
  5. Voitele pitkot munalla. Ripottele pinnalle raesokeria ja mantelirouhetta. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa n. 25 min.
  6. Tarjoa kahvin kanssa tai jälkiruokana vaniljajäätelön kera.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 290 kcal
Proteiini 5,4 g
Hiilihydraatti 26,8 g
Rasva 17,6 g
Tyydyttynyt rasva 9,8 g
Ravintokuitu 1,3 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1