Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Aprikoosi-rahkaleivokset

Aprikoosi-rahkaleivoksissa on mehevä kahden kerroksen täyte. Maustettu rahka tuo täyteläisyyttä leivokseen, jota raikastaa aprikoosi.

Aprikoosi-rahkaleivokset
Aprikoosi-rahkaleivokset

Ainesosat

palaa

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 2 kananmunaa
  • 1 dl sokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 75 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • ¾ dl
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l

Täyte

Pinnalle

  • 1 tlk (425/250 g) säilykeaprikoosia
  • 3 rkl sokeria

Ohje

Pohja

  1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
  2. Yhdistä kuivat aineet. Sulata voi. Lisää siihen maito, jäähdytä hetki. Sekoita muna-sokerivaahtoon kuivat aineet ja voi-maitoseos.
  3. Levitä taikina reunalliseen, leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (n. 23 x 30 cm).
  4. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 15 min tai kunnes kypsä. Ota uunista. Anna jäähtyä vuoassa.

Täyte

  1. Liota liivatelehtiä 5 - 10 min kylmässä vedessä. Soseuta säilykeaprikoosit monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella. Makeuta hedelmäsose sokerilla. Lisää hedelmäsoseeseen rahka. Vaahdota kerma.
  2. Purista liivatelehdistä vesi. Liuota ne kiehuvaan vesitilkkaan (1 rkl). Kaada liivateseos ohuena nauhana hedelmä-rahkaseokseen koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi kermavaahto. Levitä täyte pohjalle.

Hyydytys ja koristelu

  1. Anna hyytyä vuoassa 4 tuntia tai yön yli. Levitä hyytyneelle tortulle kevyesti makeutettu hedelmäsose tai koristele hedelmäviipaleilla. Leikkaa paloiksi.

MANGO-RAHKALEIVOKSET

  1. Korvaa aprikoosi soseutetulla tuoreella mangolla tai säilykemangolla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 220 kcal
Proteiini 4,2 g
Hiilihydraatti 26,1 g
Rasva 10,7 g
Tyydyttynyt rasva 6 g
Ravintokuitu 1 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search