
Valmistusaika
Aktiivinen
1 h 10 min
Passiivinen
4 h
Yhteensä
5 h 10 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
3
tähteä viidestä
1 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
- 2 kananmunaa
- 1 dl sokeria
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 rkl kaakaojauhetta
-
75 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
-
¾ dl
Valio maitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
Täyte
- 3 liivatelehteä
- 1 tlk (425/250 g) säilykeaprikoosia
- ½ dl sokeria
-
1 prk (200 g)
Valio maustettua rahkaa vaniljaValio maustettu rahka vanilja sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät ihanat jälkiruoat ja maukkaat…
-
2 dl
Valio kuohukermaaValio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
Pinnalle
- 1 tlk (425/250 g) säilykeaprikoosia
- 3 rkl sokeria
Jaa resepti
Ohje
Pohja
- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
- Yhdistä kuivat aineet. Sulata voi. Lisää siihen maito, jäähdytä hetki. Sekoita muna-sokerivaahtoon kuivat aineet ja voi-maitoseos.
- Levitä taikina reunalliseen, leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (n. 23 x 30 cm).
- Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 15 min tai kunnes kypsä. Ota uunista. Anna jäähtyä vuoassa.

Täyte
- Liota liivatelehtiä 5 - 10 min kylmässä vedessä. Soseuta säilykeaprikoosit monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella. Makeuta hedelmäsose sokerilla. Lisää hedelmäsoseeseen rahka. Vaahdota kerma.
- Purista liivatelehdistä vesi. Liuota ne kiehuvaan vesitilkkaan (1 rkl). Kaada liivateseos ohuena nauhana hedelmä-rahkaseokseen koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi kermavaahto. Levitä täyte pohjalle.
Hyydytys ja koristelu
- Anna hyytyä vuoassa 4 tuntia tai yön yli. Levitä hyytyneelle tortulle kevyesti makeutettu hedelmäsose tai koristele hedelmäviipaleilla. Leikkaa paloiksi.
MANGO-RAHKALEIVOKSET
- Korvaa aprikoosi soseutetulla tuoreella mangolla tai säilykemangolla.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
220 kcal
Proteiini
4,2 g
Hiilihydraatti
26,1 g
Rasva
10,7 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa