Aprikoosi-rahkaleivokset

Aprikoosi-rahkaleivokset

Aprikoosi-rahkaleivoksissa on mehevä kahden kerroksen täyte. Maustettu rahka tuo täyteläisyyttä leivokseen, jota raikastaa aprikoosi.

5 h 10 min
keskitaso
228 kcal / 100g
5
5

Ainekset20 palaa

20 palaa

Pohja

2
kananmunaa
1 dl
sokeria
2 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
vaniljasokeria
2 rkl
kaakaojauhetta
75 g
¾ dl

Täyte

3
liivatelehteä
1 tlk (425/250 g)
säilykeaprikoosia
½ dl
sokeria
1 prk (200 g)
2 dl

Pinnalle

1 tlk (425/250 g)
säilykeaprikoosia
3 rkl
sokeria

Ohje

  1. Pohja

  2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
    Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
  3. Yhdistä kuivat aineet. Sulata voi. Lisää siihen maito, jäähdytä hetki. Sekoita muna-sokerivaahtoon kuivat aineet ja voi-maitoseos.
  4. Levitä taikina reunalliseen, leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (n. 23 x 30 cm).
  5. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 15 min tai kunnes kypsä. Ota uunista. Anna jäähtyä vuoassa.
  6. Täyte

  7. Liota liivatelehtiä 5 - 10 min kylmässä vedessä. Soseuta säilykeaprikoosit monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella. Makeuta hedelmäsose sokerilla. Lisää hedelmäsoseeseen rahka. Vaahdota kerma.
  8. Purista liivatelehdistä vesi. Liuota ne kiehuvaan vesitilkkaan (1 rkl). Kaada liivateseos ohuena nauhana hedelmä-rahkaseokseen koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi kermavaahto. Levitä täyte pohjalle.
  9. Hyydytys ja koristelu

  10. Anna hyytyä vuoassa 4 tuntia tai yön yli. Levitä hyytyneelle tortulle kevyesti makeutettu hedelmäsose tai koristele hedelmäviipaleilla. Leikkaa paloiksi.
  11. MANGO-RAHKALEIVOKSET

  12. Korvaa aprikoosi soseutetulla tuoreella mangolla tai säilykemangolla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
228 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
27 g
Rasva
11 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,2 g
Kalsium
65 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)