AURA kinuskitäytekakku

AURA kinuskitäytekakku
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

AURA kinuskitäytekakku

AURA kinuskitäytekakku

Katselin kaupassa ranskalaista Morbier juustoa ja sen sisällä kulkevaa kauniin sinistä tuhkaraitaa. Siitä se ajatus sitten lähti. Raikas päärynäinen täyte, jonka sisällä kulkee suolainen AURA raita kahden mehevän suklaabrowniepohjan välissä. Koko komeus kuorrutetaan ihanan makealla kinuskilla ja viimeistellään suolakiteillä. Joskus enemmän on enemmän.

Valmistusaika

Työaika
45 min
hyydytys
4 h
jäähdytys
1 h
uunissa
20 min
Yhteensä
6 h 5 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
99 arvostelua

Ainekset15 annosta

15 annosta

Pohja

100 g
taloussuklaata
100 g
2 dl
sokeria
2
kananmunaa
2 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Täytteet

3
liivatelehteä
2 dl
2 prk (à 200 g)
1 dl
päärynähilloa
1 pkt (170 g)

Pinnalle

1 ⅓ dl
1 ⅓ dl
fariinisokeria
sormisuolaa

Ohje

  1. Sulata suklaa ja voi mikrossa. Käytä niin tilavaa kulhoa, että voit sekoittaa siinä taikinan kaikki ainekset. Käytä alhaista tehoa, sekoita välillä. Lisää sokeri. Sekoita tasaiseksi.
  2. Lisää munat vatkaten voi-suklaaseokseen. Yhdistä loput aineet ja lisää taikinaan. Sekoita taikinaa vain sen verran, että se on tasaista.
  3. Kaada taikina kahteen leivinpaperilla pohjustettuun irtopohjavuokaan (Ø 20 - 22 cm). Voit myös voidella ja jauhottaa vuoat.
  4. Paista 175 asteessa 20 min. Anna jäähtyä.
  5. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota kerma. Sekoita rahka ja hillo.
  6. Kuumenna pieni määrä vettä (n. 2 rkl) kahvikupissa mikrossa. Sulata kuivaksi puristetut liivatteet veteen. Sekoita ja kaada seos rahkan joukkoon samalla sekoittaen. Nostele joukkoon lopuksi kermavaahto.
  7. Hienonna AURA mahdollisimman hienoksi muruksi.
  8. Lusikoi n. puolet rahkavaahdosta toiseen vuokaan pohjan päälle. Levitä AURA vaahdon päälle tasaisesti, säästä hiukan kakun koristeluun.
  9. Lusikoi loppu rahkavaahto vuokaan ja nosta päälle toinen kakkupohja. Peitä ja anna hyytyä jääkaapissa väh. 4 h tai mieluiten yön yli.
  10. Keitä kuohukermaa ja fariinisokeria kattilassa 8 - 10 min. Kinuski on sopivaa, kun tiputat sitä kylmällä vedellä täytettyyn vesilasiin ja kinuski pysyy kasassa lasin pohjalla. Kaada hiukan jäähtyneenä kakun päälle. Viimeistele sormisuolalla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
313 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
32 g
Rasva
18 g
Tyydyttynyt rasva
10 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.