Bataatti-porkkanasosekeitto

Bataatti-porkkanasosekeitto

50 min
keskitaso
53 kcal / 100g
32
14

Samettinen sosekeitto maistuu takuuvarmasti koko perheelle. Lempeä, helposti lusikoitava sulatejuusto taittaa sopivasti juuresten makeutta ja viimeistelee keiton täyteläiseksi. Keiton voi halutessaan koristella paahdetuilla kurpitsansiemenillä.

Ainekset

6 annosta
1 (150 g)
sipuli
1 (500 g)
bataatti
3 (300 g)
porkkanaa
1
valkosipulin kynsi
8 dl
vettä
1 ½
kasvisliemikuutiota
½ pkt (à 250 g)
1 dl
½ tl
suolaa
2 rkl
kurpitsansiemeniä

Annosmäärä

6 annosta

Ohje

  1. Kuori ja kuutioi bataatti, porkkanat ja sipuli. Halkaise valkosipulin kynsi. Lisää ne, vesi ja liemikuutiot (tarkista tarvittaessa gluteenittomuus) kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kypsäksi, 20 - 30 min, riippuen palojen koosta.
  2. Soseuta keitto. Lisää Koskenlaskija Ruoka ja notkista sopivaksi maitojuomalla. Mausta.
  3. Tarjoile keitto halutessasi kuivalla pannulla paahdettujen kurpitsansiementen kanssa.

Vinkki

Yhdistä kulhossa 2 dl Valio turkkilaista jogurttia, ½ dl Valio appelsiinitäysmehua, 1 rkl hienonnettua persiljaa ja 1 rkl ruohosipulia sekä ripaus suolaa. Lusikoi yrttijogurttia sosekeittoannoksien pinnalle.
Lisukkeeksi
Yrttijogurtti
15 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
53 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
6 g
Rasva
2 g
Suola
0,7 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
45 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)