Bataattiranskalaiset ja inkiväärikastike

Bataattiranskalaiset ja inkiväärikastike

Bataattiranskalaiset syntyvät helposti kotikeittiössä ja ne on mukavaa vaihtelua yleisemmin käytetylle perunalle. Bataattiranskalaiset toimivat sellaisenaan pieneen suolaisen nälkään ja inkivääridippiin jää suorastaan koukkuun.

Ainekset4 annosta

4 annosta
1 (500 g)
bataatti
2 rkl
½ tl
kurkumaa
½ tl
suolaa
mustapippuria myllystä

Inkivääridippi

2 dl
2 cm:n pala
tuoretta inkivääriä
1 tl
hunajaa
ripaus
suolaa

Ohje

  1. Pese bataatti hyvin. Leikkaa kuorineen etusormen vahvuisiksi tangoiksi.
  2. Sekoita bataatit, Oivariini ja mausteet kulhossa, jotta bataatit maustuvat tasaisesti.
  3. Kaada leivinpaperille uunipellille ja paista uunin ylätasolla 225 asteessa n. 30 min, kunnes ranskalaiset ovat rapeita ja kauniin ruskeita.
  4. Valmista paistamisen aikana dippi. Sekoita jogurtin joukkoon raastettu inkivääri, hunaja ja suola.
  5. Tarjoile heti liha-, broileri-, kala- tai kasvisruokien lisäkkeenä tai sellaisenaan pikkusuolaisena.

Vinkki

Kokeile myös valmiiksi maustettuja Valio dippi & kastike jogurtteja.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
114 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
13 g
Rasva
6 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,8 g
Kalsium
58 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›