
Valmistusaika
Aktiivinen
45 min
Yhteensä
45 min
Vaikeustaso
-
Kokenut kokkaaja
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
Mausteliemi
- 3 salottisipulia hienonnettuna
- 1½ dl valkoviinietikkaa
- 1½ dl kuivaa valkoviiniä
- 5 kokonaista valkopippuria
Hollandaise kastike
- 6 rkl maustelientä
- 5 keltuaista
-
2½ dl
Valio voita sulatettunaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- ¼ tl suolaa
- ¼ tl sokeria
- ½ tl tabascoa
Uppomunat
- 2 l vettä
- 2 rkl valkoviinietikkaa
- 4 kananmunaa
Lisäksi
- vaaleaa leipää
- serranokinkkua
- tuoretta basilikaa
Mausteliemi
- 3 salottisipulia hienonnettuna
- 1½ dl valkoviinietikkaa
- 1½ dl kuivaa valkoviiniä
- 5 kokonaista valkopippuria
Hollandaise kastike
- 6 rkl maustelientä
- 5 keltuaista
- 2½ dl Valio voita sulatettuna
- ¼ tl suolaa
- ¼ tl sokeria
- ½ tl tabascoa
Uppomunat
- 2 l vettä
- 2 rkl valkoviinietikkaa
- 4 kananmunaa
Lisäksi
- vaaleaa leipää
- serranokinkkua
- tuoretta basilikaa
Jaa resepti
Ohje
Mausteliemi
- Yhdistä kaikkia aineet keskenään ja keitä nesteen määrä puoleen.
Hollandaise kastike
- Sekoita mausteliemi ja keltuaiset kulhossa vesihauteessa. Kuumenna.
- Kun seos alkaa saostua ota kulho pois hauteesta ja jatka sekoittamista. Lisää joukkoon sulatettu voi ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
- Mausta.
Uppomunat
- Kuumenna vesi ja etikka kattilassa niin, että se hieman kuplii.
- Pyöritä vettä varovasti kattilassa. Riko muna kauhaan ja laske se varovasti veteen. Keitä noin kaksi minuuttia tai kunnes munan valkuainen on hyytynyt.
- Nosta uppomuna jäähtymään vedestä. Valmista muut munat samalla tavalla.
- Paahda leipäviipaleet rapeiksi. Lisää päälle kinkku, uppomuna ja hollandaise-kastike.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
84 kcal
Proteiini
1,5 g
Hiilihydraatti
0,4 g
Rasva
8,1 g
Tyydyttynyt rasva
4,2 g
Ravintokuitu
0,1 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- vaaleaa leipää
- serranokinkkua
- tuoretta basilikaa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.