Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Donitsit pellillä ja helpot kuorrutukset

Helpot donitsit uunissa ilman käryä. Kuorruta suklaalla ja kinuskilla.

Donitsit pellillä ja helpot kuorrutukset
Donitsit pellillä ja helpot kuorrutukset

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
kpl
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl ruokasoodaa
  • ½ dl
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 kananmunaa
  • 2 dl
    Valio A+™ luonnonjogurtti on pehmeää ja ihanan täyteläistä jogurttia monipuoliseen käyttöön. Nauti sellaisenaan tai esimerkiksi…
    Valio A+™ luonnonjogurtti 1 kg laktoositon

Suklaakuorrutus

  • ¾ dl
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 2 dl
  • 100 g tummaa suklaata

Kinuskikuorrutus

  • 1 dl
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 2 dl
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 tl
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Donitsien pinnalle

  • strösseleitä
  • pistaasipähkinärouhetta, kukkia ja kaakaonibsejä

Ohje

  1. Sekoita keskenään kuivat aineet. Lisää sulatettu voi, jogurtti ja muna. Sekoita tasaiseksi.
  2. Laita taikina pursotuspussiin ja pursota donitsipellin syvennyksiin.
  3. Paista 200 asteessa uunin keskiosassa n. 15 min.

Suklaakuorrutus

  1. Kiehauta kerma, nosta pois liedeltä. Lisää kerman joukkoon paloiteltu suklaa. Anna seistä muutama minuutti. Sekoita tasaiseksi.

Kinuskikuorrutus

  1. Sekoita kerma ja fariinisokeri paksupohjaisessa kattilassa. Keitä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen n. 15 minuuttia, kunnes kinuski on sakeaa. Sekoita joukkoon voi.
  2. Upota jäähtyneet donitsit lämpimiin kuorrutuksiin. Ripota pinnalle strösseleitä tai pistaasipähkinärouhetta ennen kuin kuorrutus kuivaa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 320 kcal
Proteiini 4,9 g
Hiilihydraatti 40,2 g
Rasva 15,1 g
Tyydyttynyt rasva 8,4 g
Ravintokuitu 1,3 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1