Granola

Granola

25 min
helppo
424 kcal / 100g
2
5

Ripottele herkullista granolaa jogurtin tai rahkan pinnalle. Säilytä granolaa tiiviissä rasiassa huoneenlämmössä.

Ainekset

5 dl
2 dl
kaurahiutaleita
½ dl
auringonkukansiemeniä
1 dl
kvinoaa
50
1 rkl
ruokokidesokeria
1 tl
kardemummaa
1 dl
kuivattuja mulperin marjoja

Ohje

  1. Yhdistä kaurahiutaleet ja auringonkukansiemenet.
  2. Huuhtele kvinoa kylmällä vedellä ja valuta hyvin. Yhdistä kaurahiutaleseokseen.
  3. Sulata voi kattilassa. Lisää sokeri ja kardemumma. Kaada kaurahiutaleseokseen ja sekoita.
  4. Levitä seos leivinpaperille uunipellille. Paahda uunin alatasolla 180 asteessa 10 - 15 min, kunnes se on saanut hieman väriä. Sekoita granolaa muutaman kerran paiston aikana.
  5. Lisää jäähtyneeseen granolaan hienonnetut mulperin marjat.
  6. Tarjoa esim. rahkan, jogurtin tai kefiirin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
424 kcal
Proteiini
10 g
Hiilihydraatit
36 g
Rasva
25 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
5 g
Kalsium
41 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (5)

hehake25.2.2017 kello 17:02
On minun suosikki Granola. Teen sen gluteenittomasta kauraryynistä ja laitan uuniin hiutaleiden ja kvinoan päälle Agave siirappia. Kuivattuja hedelmiä, marjoja ja pähkinöitä tai manteleita mielialan ja mitä nyt sattuu kaapista löytymään mukaan. Perusresepti aivan mainio.
Nimetön16.9.2015 kello 15:40
Nyt kiinnostaisi vaan tietää että miksi käytetään sanaa granola kun suomen kielessä kyllä jo sana mysli tätä tekelettä kuvaamaan?
ValioAnna Koekeittiöltä7.9.2015 kello 13:40
Hei, granola kannattaa säilyttää kuivassa paikassa, esim. kannellisessa purkissa huoneenlämmössä. Se säilyy oikein valmistettuna useamman viikon. Kvinoa ei varsinaisesti kypsy uunissa, vaan paahtuu ja rapeutuu.