Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Gratinoitu sipuli-to­maat­tikeitto

Gratinoidut patonkiviipaleet keiton päällä kruunaavat tämän tomaattikeiton.

Gratinoitu sipuli-tomaattikeitto
Gratinoitu sipuli-tomaattikeitto

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 4 (600 g) sipulia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 3-4 rkl
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
  • 7 dl vettä
  • 2 kasvisliemikuutiota
  • 1 rkl yrttisekoitusta
  • 1 tl sokeria
  • mustapippuria myllystä
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä
  • ripaus suolaa
  • 8 viipaletta patonkia
  • ½ pussia (à 130 g)
    Valio Mustaleima™ on vähintään 9 kuukautta kypsytetty itkevä emmental. Maultaan vahva ja rikas Valio Mustaleima™…
    Valio Mustaleima™ e130 g raaste
  • 4 (600 g) sipulia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 3-4 rkl Valio Oivariini® juoksevaa
  • 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
  • 7 dl vettä
  • 2 kasvisliemikuutiota
  • 1 rkl yrttisekoitusta
  • 1 tl sokeria
  • mustapippuria myllystä
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä
  • ripaus suolaa
  • 8 viipaletta patonkia
  • ½ pussia (à 130 g) Valio Mustaleima™ raastetta

Ohje

  1. Kuori ja halkaise sipulit sekä valkosipulin kynnet. Leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Sulata Oivariini kattilassa ja paista sipulit kullanruskeiksi puuhaarukalla sekoittaen
  2. Lisää tomaattimurska ja vesi ja kuumenna välillä sekoittaen. Lisää liemikuutiot ja yrttimausteet. Anna kiehua alhaisella lämmöllä kannen alla n. 45 min. Lisää tarvittaessa hieman vettä keiton joukkoon. Tarkista keiton maku ja mausta sokerilla, mustapippurilla, valkoviinillä ja tarvittaessa suolalla.
  3. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Paahda leivät pellillä uunissa n. 4 min.
  4. Jaa keitto uuninkestäviin annoskulhoihin tai yhteen isoon kulhoon, lisää pinnalle kokonaiset tai paloitellut leivät ja juustoraaste. Nosta kulhot uunipannulle ja uuniin. Kuorruta n. 10 min, kunnes juusto on ruskistunut. Tarjoa heti.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 83 kcal
Proteiini 2,5 g
Hiilihydraatti 8,6 g
Rasva 3,5 g
Tyydyttynyt rasva 1,1 g
Ravintokuitu 1,1 g
Suola 1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1