
Valmistusaika
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
1 h
Yhteensä
1 h 40 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva leipoja
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
pizzaa
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
Pizzataikina
- 6 dl durumvehnäjauhoja
- 1½ tl kuivahiivaa
- ripaus sokeria
- ½ tl suolaa
- 3 dl vettä
-
1 rkl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
Tuoremakkaratäyte 4:lle
- 1 tlk (400 g) kokonaisia kuorittuja tomaatteja
- ½ tl suolaa
- 1 valkosipulin kynsi
- 1 rkl oliiviöljyä
- 4 tuoremakkaraa esim. chorizo tai salsiccia
- ½ rasiaa (à 250 g) kirsikkatomaatteja
- babypinaattia
-
1 pussi (150 g)
Valio pizzajuusto raastettaValmiiksi raastettu juusto tuo huolettomuutta ruoanlaittoon. Valio Pizzajuustoraaste sulaa hyvin pizzan päälle ja ruskistuu kauniisti…
Vihreä vegetäyte 4:lle
-
1 prk (250 g)
Valio Koskenlaskija® Ruoka & Dippiä maustamatonValio Koskenlaskija® Ruoka & Dippi maustamaton on juustokastike, joka maistuu herkulliselta kylmänä tai kuumana. Se…
- 12 tuoretta, vihreää parsaa suikaleina
- 100 g säilöttyjä artisokan sydämiä
- 1 dl vihreää pestoa esim. tuorepesto
-
1 pussi (150 g)
Valio mozzarella raastettaValio mozzarella juustoraaste on hyvä valinta silloin, kun haluat maukkaan ja herkullisen venyvän lopputuloksen pizzaan,…
- rucolaa
Pizzataikina
- 6 dl durumvehnäjauhoja
- 1½ tl kuivahiivaa
- ripaus sokeria
- ½ tl suolaa
- 3 dl vettä
- 1 rkl Valio Oivariini® juoksevaa
Tuoremakkaratäyte 4:lle
- 1 tlk (400 g) kokonaisia kuorittuja tomaatteja
- ½ tl suolaa
- 1 valkosipulin kynsi
- 1 rkl oliiviöljyä
- 4 tuoremakkaraa esim. chorizo tai salsiccia
- ½ rasiaa (à 250 g) kirsikkatomaatteja
- babypinaattia
- 1 pussi (150 g) Valio pizzajuusto raastetta
Vihreä vegetäyte 4:lle
- 1 prk (250 g) Valio Koskenlaskija® Ruoka & Dippiä maustamaton
- 12 tuoretta, vihreää parsaa suikaleina
- 100 g säilöttyjä artisokan sydämiä
- 1 dl vihreää pestoa esim. tuorepesto
- 1 pussi (150 g) Valio mozzarella raastetta
- rucolaa
Jaa resepti
Ohje
- Sekoita isossa kulhossa jauhoihin kuivahiiva, suola ja ripaus sokeria. Lisää lämmin vesi ja Oivariini. Sekoita. Vaivaa taikinaa, kunnes se on kimmoisaa. Anna kohota kaksinkertaiseksi.
- Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle. Vaivaa taikinasta ilma pois. Kauli tai taputtele taikinasta neljä pizzapohjaa. Pidä pohjat leivinpaperin päällä kunnes siirrät ne pizzakivelle.
Tuoremakkaratäyte
- Sekoita tomaattikastikkeen ainekset ja levitä kastiketta pohjille. Puristele tuoremakkarat pois kuorestaan pieniksi palloiksi ja jaa jokaiselle pizzalle. Halkaise kirsikkatomaatit ja jaa pizzoille. Levitä kuorallinen tuoretta pinaattia päälle ja lisää lopuksi juustoraaste.
- Siirrä pizza kuumalle pizzakivelle ja paista grillissä.
Vihreä vegetäyte
- Levitä juustokastike pizzapohjille. Leikkaa parsoista kova tyvi pois ja höylää juustohöylällä ohuita pitkiä parsalastuja. Levitä parsalastut ja valutettu artisokka pohjille. Lusikoi pinnalle pestokastiketta ja levitä juustoraaste.
- Siirrä pizza kuumalle pizzakivelle ja paista grillissä. Viimeistele paistettu pizza rucolan lehdillä.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
171 kcal
Proteiini
7,9 g
Hiilihydraatti
10,7 g
Rasva
10,1 g
Tyydyttynyt rasva
3,8 g
Ravintokuitu
3,1 g
Suola
0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- sokeria
- babypinaattia
- rucolaa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.