Halloweenkakku

Halloweenkakku

Lakritsi lisää mielenkiintoa perinteiseen suklaakakkupohjaan. Sen maku on tarkoituksella hienovarainen, jotta kakun makujen kokonaisuus olisi tasapainoinen. Kaupoissa on myynnissä miedompaa lakritsijuurijauhetta, mutta tähän kakkuun kannattaa valita maukkaampi raakalakritsijauhe.

5 h 30 min
keskitaso
288 kcal / 100g
4
9

Ainekset12 annosta

12 annosta
3 ½ dl
vehnäjauhoja
3 dl
sokeria
1 dl
sokeroimatonta kaakaojauhetta
2 tl
leivinjauhetta
1 tl
ruokasoodaa
2 rkl
raakalakritsijauhetta
2 dl
1 dl
2
kananmunaa
2 dl
kiehuvaa vettä

Täyte ja kuorrutus

200 g
valkosuklaata
100 g
3 prk (à 200 g)

Koristelu

50 g
valkoisia vaahtokarkkeja
50 g
mustaa sokerimassaa

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Varaa Ø 23 cm:n irtopohjavuoka. Pingota leivinpaperi vuoan pohjan ja reunan väliin.
  2. Mittaa kulhoon kuivat aineet, sekoita tasaiseksi. Lisää maito, Oivariini ja munat samalla koko ajan sähkövatkaimella tai yleiskoneella vatkaten. Lisää lopuksi kiehuva vesi ja vatkaa vielä muutama min.
  3. Kaada takina vuokaan. Paista uunin alaosassa n. 45 min, kunnes kypsä, mutta vielä mehevä. Anna jäähtyä.
  4. Sulata suklaa ja voi. Sekoita. Lisää suklaa-voiseos rahkan joukkoon ohuena nauhana samalla vatkaten.
  5. Halkaise kakku vaakasuoraan kahteen osaan. Levitä n. 1/3 täytteestä pohjien väliin. Kuorruta kakku päältä ja reunoilta lopulla appelsiinitäytteellä. Nosta jääkaappiin jähmettymään.
  6. Kuumenna vaahtokarkkeja kevyesti mikrossa, että ne pehmenevät. Venytä niistä öljytyillä sormilla vetämällä seittiä ja laita kakun pinnalle. Koristele sokerimassasta tehdyllä hämähäkillä tai makeisilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
288 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
33 g
Rasva
14 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,3 g
Kalsium
84 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)