
Valmistusaika
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
4 h 45 min
Yhteensä
5 h 30 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
4.5
tähteä viidestä
4 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 3½ dl vehnäjauhoja
- 3 dl sokeria
- 1 dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl ruokasoodaa
- 2 rkl raakalakritsijauhetta
-
2 dl
Valio kevytmaitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
-
1 dl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
- 2 kananmunaa
- 2 dl kiehuvaa vettä
Täyte ja kuorrutus
- 200 g valkosuklaata
-
100 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
-
3 prk (à 200 g)
Valio maustettua rahkaa appelsiiniValio maustettu rahka appelsiini sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät ihanat jälkiruoat ja maukkaat…
Koristelu
- 50 g valkoisia vaahtokarkkeja
- 50 g mustaa sokerimassaa
Jaa resepti
Ohje
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Varaa Ø 23 cm:n irtopohjavuoka. Pingota leivinpaperi vuoan pohjan ja reunan väliin.
- Mittaa kulhoon kuivat aineet, sekoita tasaiseksi. Lisää maito, Oivariini ja munat samalla koko ajan sähkövatkaimella tai yleiskoneella vatkaten. Lisää lopuksi kiehuva vesi ja vatkaa vielä muutama min.
- Kaada takina vuokaan. Paista uunin alaosassa n. 45 min, kunnes kypsä, mutta vielä mehevä. Anna jäähtyä.
- Sulata suklaa ja voi. Sekoita. Lisää suklaa-voiseos rahkan joukkoon ohuena nauhana samalla vatkaten.
- Halkaise kakku vaakasuoraan kahteen osaan. Levitä n. 1/3 täytteestä pohjien väliin. Kuorruta kakku päältä ja reunoilta lopulla appelsiinitäytteellä. Nosta jääkaappiin jähmettymään.
- Kuumenna vaahtokarkkeja kevyesti mikrossa, että ne pehmenevät. Venytä niistä öljytyillä sormilla vetämällä seittiä ja laita kakun pinnalle. Koristele sokerimassasta tehdyllä hämähäkillä tai makeisilla.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
287 kcal
Proteiini
5,6 g
Hiilihydraatti
33,4 g
Rasva
14,2 g
Tyydyttynyt rasva
6,2 g
Ravintokuitu
1,1 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa