Haudutettu riisipuuro

Haudutettu riisipuuro
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Haudutettu riisipuuro

Haudutettu riisipuuro

Kokeile tätä vaivattomampaa tapaa tehdä riisipuuroa! Näin riisipuuron keittäminen ei sido sinua pitkäksi aikaa lieden ääreen kun haudutus hoitaa suurimman osan valmistusajasta.

Valmistusaika

Työaika
1 h 15 min
Yhteensä
1 h 15 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta
2 dl
vettä
2 dl
puuroriisiä
1 l
Valio Eila® maitojuomaa 3%

tai 1 lValio täysmaitoa
n. 1/2 tl
suolaa

Ohje

  1. Kiehauta vesi paksupohjaisessa teräskattilassa tai pinnoitetussa kattilassa (esim. teflon). Lisää riisit. Anna kiehua, kunnes vesi on imeytynyt riiseihin, n. 5 min
    http://www.youtube.com/watch?v=iBzq4Ckmlfw
  2. Lisää maito. Anna kiehua hiljalleen 15 min koko ajan sekoittaen, jotta puuro ei pala pohjaan. Peitä kattila kannella ja nosta pois kuumalta levyltä.
  3. Anna hautua kypsäksi lieden lämmössä, n. 45 min.
  4. Lisää suola, sekoita ja kuumenna ennen tarjoilua.
  5. Tarjoa riisipuuro maidon, kanelin ja sokerin tai esim.Valio mustikkakeiton kanssa.
Vinkki

Vinkki

* Tällä valmistustavalla puuro ei pala pohjaan ja riisit säilyvät kokonaisina. Lisäksi keittäminen ei sido sinua yhtä pitkäksi aikaa lieden ääreen kuin perinteisellä tavalla riisipuuroa valmistettaessa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
81 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
12 g
Rasva
2 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,3 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›