Helppo mansikkakakku

Helppo mansikkakakku

45 min
keskitaso
153 kcal / 100g
11
8

Mansikkakakku on parhaimmillaan, kun se tehdään yksinkertaisista raaka-aineista.

Ainekset

15 annosta

Pohjalevy (tarvitset 2 kpl)

4
kananmunaa
1 ½ dl
sokeria
1 ½ dl
vehnäjauhoja
2 rkl
perunajauhoja
2 tl
leivinjauhetta

Kostutus

1 ½ dl
½ tl
vaniljasokeria

Täyte ja kuorrutus

5 dl
2 prk (à 250 g)
1 dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
1 ½ l
mansikoita tai vadelmia

Koristeluun

1/2 - 1 l
mansikoita tai vadelmia

Ohje

  1. Tee kaksi pohjalevyä sarjatyönä, yksi kerrallaan (vatkainta ja kulhoa ei tarvitse pestä välillä). Vaahdota munat ja sokeri. Siivilöi joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina uunipannulle leivinpaperin päälle. Paista 225 asteessa noin 8 min. Kumoa jäähtymään sokeroidulle leivinpaperille.
  2. Valmista täyte vaahdottamalla kerma. Lisää joukkoon rahka ja sokerit. Käytä puolet täytteeksi ja loput kuorrutukseen.
  3. Leikkaa pohjat kahteen osaan, saat neljä suorakaidetta. Kostuta pohjalevyt. Kokoa kerrokset levittämällä pohjalle kerma-rahkaseosta ja viipaloituja mansikoita tai kokonaisia vadelmia (sokeroi halutessasi). Levitä loppu kermavaahto-rahkaseos kakun päälle ja reunoille.
  4. Koristele marjoilla

Vinkki

Jos mahdollista, anna kakun vetäytyä jääkaapissa hetken aikaa ennen tarjoilua. Näin kostetus ja maut tasoittuvat.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
153 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
16 g
Rasva
8 g
Suola
0,1 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
62 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)