Helppo mansikkakakku

Helppo mansikkakakku

Mansikkakakku on parhaimmillaan, kun se tehdään yksinkertaisista raaka-aineista.

45 min
keskitaso
152 kcal / 100g
11
8

Ainekset15 annosta

15 annosta

Pohjalevy (tarvitset 2 kpl)

4
kananmunaa
1 ½ dl
sokeria
1 ½ dl
vehnäjauhoja
2 rkl
perunajauhoja
2 tl
leivinjauhetta

Kostutus

1 ½ dl
½ tl
vaniljasokeria

Täyte ja kuorrutus

5 dl
2 prk (à 250 g)
1 dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
1 ½ l
mansikoita tai vadelmia

Koristeluun

1/2 - 1 l
mansikoita tai vadelmia

Ohje

  1. Tee kaksi pohjalevyä sarjatyönä, yksi kerrallaan (vatkainta ja kulhoa ei tarvitse pestä välillä). Vaahdota munat ja sokeri. Siivilöi joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina uunipannulle leivinpaperin päälle. Paista 225 asteessa noin 8 min. Kumoa jäähtymään sokeroidulle leivinpaperille.
  2. Valmista täyte vaahdottamalla kerma. Lisää joukkoon rahka ja sokerit. Käytä puolet täytteeksi ja loput kuorrutukseen.
  3. Leikkaa pohjat kahteen osaan, saat neljä suorakaidetta. Kostuta pohjalevyt. Kokoa kerrokset levittämällä pohjalle kerma-rahkaseosta ja viipaloituja mansikoita tai kokonaisia vadelmia (sokeroi halutessasi). Levitä loppu kermavaahto-rahkaseos kakun päälle ja reunoille.
  4. Koristele marjoilla

Vinkki

Jos mahdollista, anna kakun vetäytyä jääkaapissa hetken aikaa ennen tarjoilua. Näin kostetus ja maut tasoittuvat.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
152 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
16 g
Rasva
7 g
Suola
0,1 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
62 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)