Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Herkuttelijan kananmunapizzat

Päällystä valmiilla tomaattikastikkeella mehevöitetyt pizzapohjat kätevästi goudajuustoviipaleilla sekä ilmakuivatulla kinkulla tai kylmäsavulohella. Päällä paistuu nimensä mukaisesti kananmuna - bull''s eye!

Herkuttelijan kananmunapizzat
Herkuttelijan kananmunapizzat

Ainesosat

pyöreää pizzaa

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 25 g hiivaa
  • 2 dl vettä
  • ½ tl suolaa
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon

Täyte

  • 1½ dl tomaattipastakastiketta
  • 200 g
    Valio Luomu™ gouda viipaleita
    Valio Luomu™ gouda juusto valmistetaan kotimaisesta luomumaidosta Valion Joensuun juustolassa. Maukas goudajuusto on maistuva valinta…
    Valio Luomu™ gouda e275 g viipale
  • 150 g punasipulia ohuina viipaleina
  • 100 g
    ilmakuivattua kinkkua
  • Voit kokeilla myös:
  • 200 g kylmäsavulohiviipaleita
  • 1 prk (120 g)
    Valio Keittiön smetanaa
    Valio smetana on täyteläistä maultaan ja koostumukseltaan. Perinteiseen tapaan kermasta hapatettu smetana sopii esimerkiksi kylmiin…
    Valio smetana 120 g laktoositon
  • 0 kg mustapippuria myllystä
  • 4 kananmunaa

Pinnalle

  • ripaus sormisuolaa
  • 0 kg minisalaattisekoitusta ja basilikaa

Ohje

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola.
  2. Sekoita joukkoon jauhot ja Oivariini. Vaivaa pizzataikina kimmoisaksi.
  3. Anna taikinan kohota hyvin liinan alla.
  4. Kauli tai taputtele taikina kahdeksi pyöreäksi pizzapohjaksi.
  5. Nosta pizzapohjat leivinpaperin päälle uunipelleille. Anna kohota liinan alla 20 min.
  6. Levitä tomaattipastakastike pizzapohjille.
  7. Asettele päälle juustoviipaleet, sipulirenkaat, revitty ilmakuivattu kinkku tai kylmäsavulohiviipaleet. Lusikoi smetanasta nokareita sinne tänne pizzaa. Rouhi päälle pippuria.
  8. Paista pizza kerrallaan uunin alaosassa 250 asteessa ensin 6 min. Riko päälle kananmunat (bull's eye) ja jatka kypsentämistä vielä n. 5 min.
  9. Ripottele kananmunien päälle sormisuolaa. Viimeistele pizzat halutessasi minisalaatilla ja tuoreella basilikalla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 205 kcal
Proteiini 9,6 g
Hiilihydraatti 16,7 g
Rasva 12,4 g
Tyydyttynyt rasva 5,2 g
Ravintokuitu 1,2 g
Suola 0,9 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mustapippuria myllystä
  • sormisuolaa
  • minisalaattisekoitusta
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search