Herkuttelijan kananmunapizzat

Herkuttelijan kananmunapizzat

Päällystä valmiilla tomaattikastikkeella mehevöitetyt pizzapohjat kätevästi goudajuustoviipaleilla sekä ilmakuivatulla kinkulla tai kylmäsavulohella. Päällä paistuu nimensä mukaisesti kananmuna - bull's eye!

1 h 30 min
keskitaso
205 kcal / 100g
3
0

Ainekset2 pyöreää pizzaa

2 pyöreää pizzaa

Pohja

25 g
hiivaa
2 dl
vettä
½ tl
suolaa
5 dl
vehnäjauhoja
½ dl

Täyte

1 ½ dl
tomaattipastakastiketta
200 g
150 g
punasipulia ohuina viipaleina
100 g
ilmakuivattua kinkkua
tai kylmäsavulohiviipaleita
1 prk (120 g)
mustapippuria myllystä
4
kananmunaa

Pinnalle

ripaus
sormisuolaa
minisalaattisekoitusta ja basilikaa

Ohje

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola.
  2. Sekoita joukkoon jauhot ja Oivariini. Vaivaa pizzataikina kimmoisaksi.
  3. Anna taikinan kohota hyvin liinan alla.
  4. Kauli tai taputtele taikina kahdeksi pyöreäksi pizzapohjaksi.
  5. Nosta pizzapohjat leivinpaperin päälle uunipelleille. Anna kohota liinan alla 20 min.
  6. Levitä tomaattipastakastike pizzapohjille.
  7. Asettele päälle juustoviipaleet, sipulirenkaat, revitty ilmakuivattu kinkku tai kylmäsavulohiviipaleet. Lusikoi smetanasta nokareita sinne tänne pizzaa. Rouhi päälle pippuria.
  8. Paista pizza kerrallaan uunin alaosassa 250 asteessa ensin 6 min. Riko päälle kananmunat (bull's eye) ja jatka kypsentämistä vielä n. 5 min.
  9. Ripottele kananmunien päälle sormisuolaa. Viimeistele pizzat halutessasi minisalaatilla ja tuoreella basilikalla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
205 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
17 g
Rasva
11 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,8 g
Kalsium
131 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)